Trener NK Vrbovca Antun Anthony Pavlović: „Nisam zadovoljan jesenskim dijelom, ali vjerujem u rezultatski napredak momčadi!“

0
Komunalac add

Vrbovec je u dvije sezone ispao u 5. rang hrvatskog nogometa, što je većina vrbovečke nogometne javnosti ocijenilo kao debakl nekadašnjeg drugoligaša Vrbovca. Jesenski dio vrbovečki nogometaši su završili na 7. mjestu 4. NL Središte skupini B što je svakako još jedan sportski podbačaj. No, s druge strane, uoči jesenskog dijela kompletna nogometna momčad je napustila klub, osim Gorana Trošića i nekoliko juniora. Stoga se Uprava na čelu s novim predsjednikom Draženom Prelogom našla na velikim mukama jer je trebalo formirati novu momčad i s novim trenerom koji bi se prihvatio takvog izazova. Na užarenu vrbovečku trenersku klupu u jesenskom dijelu sjeo je Križevčanin Antun Anthony Pavlović, bivši igrač Vrbovca. Kvalitetne pripreme za jesenski dio nisu se mogle odraditi jer se vrbovečka momčad sastavljala takoreći sve do početka jesenskog dijela. Trener Pavlović i njegov pomoćnik Davor Cigler iz Križevaca imali su pune ruke posla i poteškoća kako što bolje pripremiti momčad za natjecanje u jesenskom dijelu. Vrbovec je zaglibio i niže ispodprosječne rezultate, a da se ponovo vrati na stare staze potrebno je pod hitno vratiti igračko samopouzdanje, zajedništvo i pobjednički momčadski duh.

Nakon završenog jesenskog dijela, o ostvarenim rezultatima razgovarali smo s trenerom NK Vrbovca Antunom Anthony Pavlovićem.

Na početku jesenskih priprema ste sigurno doživjeli šok prilikom preuzimanja Vrbovca jer ste zapravo prihvatili angažman takoreći bez seniora. Krenuli ste u pripreme s grupom golobradih mladići bez imalo značajnog igračkog iskustva u seniorskoj konkurenciji. Kako ste na kraju ipak uspjeli formirati sadašnji seniorski sastav?

– Nakon prvih razgovora s gospodinom Draženom Prelogom predsjednikom NK Vrbovca, vidio sam da nas sve čeka težak i zahtjevan posao. Oko okupljanja igrača za sastavljanje seniorske momčadi Vrbovca za novu sezonu u 4. NL Središte-B bio sam iznimno motiviran i bez straha sam se s kolegom Davorom Ciglerom prihvatio posla jer kao bivši igrač Vrbovca i trener u kadetima i juniorima prije nekoliko godina znao sam da Vrbovec ima odlične uvjete za rad, te da je samo potrebno puno znoja i da će naš trud biti prepoznat i priznat. Uložili smo puno slobodnog vremena da kontaktiramo i angažiramo igrače koji žele i mogu svojim radom i kvalitetom pomoći klubu, da kroz treninge uspijemo formirati ekipu praktički od nule koja može postupno konkurirati za gornji dio tablice u prvoj sezoni natjecanja.

 

Završila je jesenska sezona u kojoj je bilo prevelikih igračkih oscilacija, što je u konačnici rezultiralo 7. mjestom u polusezoni. Koliko ste zadovoljni s ostvarenom rezultatom Vrbovca?

– Nakon završene polusezone kao trener i kao sportaš rezultatski naravno da ne mogu biti zadovoljan. No, moja želja je da se kroz treninge nastojimo poboljšati. A to se definitivno odnosi na defanzivni dio naše igre koji trebamo popraviti. Najviše zbog toga jer smo sakupljali igrače do prvog kola pa i kasnije, bez zajedničkih priprema za sezonu što ćemo sada konačno imati kroz pripremu za proljeće.

Što bi ste istaknuli kao pozitivne odlike sadašnjih seniora u jesenskom dijelu?

– Kao pozitivne odlike istaknuo bih odaziv na treninge i želju za radom i napredovanjem. Uz nastojanje da se stvori pobjednički mentalitet i timski duh.

Vrbovečka obrana je u jesenskom dijelu primila 38 pogodaka. Samo je više golova završilo u mreži Libertasa (39), momčadi Gradići (42) i fenjeraša Croatije (56) zgoditaka. S druge strane vrbovečki napad je treći po efikasnosti, postigao je 40 golova. Kako komentirate činjenicu da Vrbovec ima jednu od najlošijih obrana lige? 

– Kao što ste i vi sami detektirali obrambene zadaće da to nije samo stvar obrambene linije nego i cijele ekipe. Na tome ćemo intenzivno raditi kroz ove pripreme za proljetni dio sezone, da se taj dio naše igre znatno popravi.

 

Tko se nametnuo od vrbovečkih juniora ili mladih igrača u jesenskom dijelu?

– Sretni smo da imamo dobre i kvalitetne juniore koji s nama treniraju i kucaju na vrata seniorske ekipe. Ako bi nekog od juniora istaknuo to bi bili Luka Varga i Bernard Vreš. Od mladih igrači nametnuli su se Emanuel Kobelščak i Matej Pavić koji su većim dijelom bili standardni prvotimci.

Vidljivo je da Vrbovec prečesto pada u „crne rupe“, a to se onda i reflektira na lošem rezultatu. Što je potrebno napraviti kako bi Vrbovec dobio na samopouzdanju i kontinuitetu kvalitetnih igara?

– Potrebno je nastaviti redovito i kvalitetno trenirati uz korekcije koje bi sprječavale pogreške koje su nam se u ovom dijelu prvenstva događale. Upoznali smo ligu i ekipe i samim time će nam biti lakše pripremiti se za nastavak prvenstva, jer svima nam je to bila nepoznanica. Cilj nam je osim bodova na domaćem terenu osvajati i bodove na gostovanjima što bi nas i rezultatski podiglo na tablici.

Vrbovečka momčad s par kvalitetnih pojačanja sigurno spada u vrh lige. Na kojim pozicijama treba tražiti igračka pojačanja za proljetni dio?

– Pokušat ćemo potražiti kvalitetna pojačanja po svim linijama, po jednog igrača koji mogu donijeti dodatnu sigurnost i energiju.

Koje igrače možete imenovati da su se istaknuli svojim igrama, angažmanom, odnosom i općenito pozitivnim pristupom kako prema suigračima tako i prema klubu?

– Ima ih dosta. Ja bih rado da mogu na ovo pitanje odgovoriti da je to bila cijela ekipa, a nadam se da će u budućnosti tako i biti. No, za sada se sa svojom igrom i golovima, koje je postigao za klub, posebno istaknuo Gabriel Reganhan Dos Anjos.

Puno je posla u zimskom razdoblju pred trenerskim dvojcem Pavlović – Cigler, kako što bolje i učinkovitije spremiti vrbovečke seniore za proljetni dio prvenstva. Iako je Pavlović smiren trener, koji na terenu ne pokazuje svoj temperament, nema nikakve dvojbe da je proživljavao teške trenerske trenutke na klupi, koje su mu priredili njegovi igrači s brojnim početničkim i neshvatljivim pogreškama. Uz izvrsne igre i povratak pobjedničkog seniorskog mentaliteta Vrbovca, vratiti će se i klupski navijači i simpatizeri na Gradski stadion kojih ove jeseni nije bilo tako puno kao prijašnjih sezona kada je Vrbovec igrao s renomiranim hrvatskim klubovima u 3. HNL-u.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime