Trener NK Slobode Alan Habuzin: „Nadam se u ovoj sezoni rezultatskom iskoraku i stabilizaciji ekipe!“

0
Komunalac add

U gradečkoj Slobodi su očito okrenuli novi list uoči nove natjecateljske sezone 2021./22. jer su za novog trenera angažirali Alana Habuzina i doveli mlade potentne igrače željne  afirmativnog napredovanja. Nedvojbeno da je mladi predsjednik Slobode Neven Salaj itekako svjestan da bez ozbiljnog i ustrajnog rada nema niti pravih rezultata niti povrataka u 1. ŽNL Istok. Alan Habuzin je u prošlom prvenstvu, kao trener uspio dići Dubravu iz „mrtvih“ u 1. ŽNL Istok, kojoj je povratio samopouzdanje i serijom pobjeda izdigao Dubravce iznad zone ispadanja.

U povodu novog angažmana trener Alan Habuzin je progovorio o početku priprema, ambicijama Slobode i o igračkom kadru pred novo prvenstvo:

Kako ste se našli na trenerskoj klupi gradečke Slobode?

Mislio sam uzeti odmor, no uslijedio je poziv nogometnih entuzijasta iz Gradeca. Brzo smo se dogovorili. Došao sam u Gradec, mjesto s nogometnom tradicijom, u klub koji ima svoj renome i klub u kojem je odnjegovano veliki niz kvalitetnih igrača, a nadam se da tako bude i dalje. Mogu kazati tj. mislim da smo ekipa, vodstvo kluba i ja dobro kliknuli i nadam se uspješnoj suradnji. Ma ne sumnjam u to uopće.

Kada su počele pripreme Slobode?

Klub nakon po meni prošle sezone za zaborav ponovno postaje ambiciozna sredina s odličnim mladim igračima i s podrškom iskustva s braćom Andrijom i Ivanom Blažinović. Zadovoljan sam s profilom igrača, kvalitetom i motivom koju imaju. No, svim tim ekipama počevši od druge županijske pa sve do 4. lige fali discipline, strpljenja, rada, međusobnog poštovanja i ja to volim reći osnovne nogometne izobrazbe. Tu mislim na pravilno trčanje, pravilno udaranje lopte, vođenje lopte, tehnike udaraca,tehnika skoka, duel i što je najbitnije, fali JEDNOSTAVNOSTI u igri. I na tome budemo intenzivno radili. Trening je zakon i ona ekipa koja će trenirati, a ako još ima iole talenta i volje onda uspjeh ne može izostati. Ako želiš napredovati, onda moraš u svim relevantnim stvarima odskakati od drugih.

Pripreme su počele 2. kolovoza i odlično se odrađuju tj odaziv igrača je vrlo dobar. Moja ekipa točno zna kako se moraju ponašati, trenirati i u konačnici igrati. Moj dogovor je da dva puta tjedno treniramo. No, ako je ekipa i sredina ozbiljna i ambiciozna treći trening dajem gratis. Dakle, treniramo tri puta tjedno.

Kakav je igrački kadar?

Iz kluba koliko znam nitko nije otišao, a došlo je par talentiranih juniora i mlađih igrača, koji su naravno u prvoj ekipi, koja je jako mlada. U igračkom kadru računam na sljedeće igrače: Salaj, Petrak, Šoštarić, A. Blažinović, I. Blažinović, Rajtar, Funtak, Majstorović, F. Vodopija, A. Vodopija, Jakopic, Vrbnjak, Sović, Mudrić, Vinceković i Kresaj…

Koje ste pripremne utakmice odigrali?

Odigrali smo memorijalni turnir „Vladimir Mudrić“ protiv Bana Jelačića iz Banova i izgubili rezultatom 0:3 pa pobijedili Žabnicu 4:1. Potom smo odigrali prijateljsku utakmicu u Banovu, ponovo protiv Bana Jelačića koja je završila neodlučeno 3:3. Gubili smo prvo poluvrijeme 0:3 u kojem igrači iz Banova nisu realizirali bar još 2-3 stopostotne šanse. Međutim, na kraju smo odigrali 3:3 što smatram odličnim rezultatom i pokazateljem spreme i snage moje ekipe. Čekamo prvenstvo. Nećemo više odigravati prijateljske tj. pripremne utakmice. Ima nas dosta, iskombiniramo dvije ekipe pa odigramo međusobno. Na takvoj utakmici mogu i zaustaviti igru i ukazati na greške. Samo tako možemo učiti tj. napredovati.

I na kraju kakve su ambicije Slobode u novom prvenstvu?

Vjerujem da sredina i klub s tradicijom kakvu ima gradečka Sloboda uvijek mora imati ambicije za napredak i boljitak, a moje ambicije gdje god dođem su uvijek visoke. Međutim, isto tako imam i strpljenja jer ništa ne dolazi preko noći. Nadam se u ovoj sezoni rezultatskom iskoraku i stabilizaciji ekipe. No tko zna, ako se šansa pruži, mi je budemo iskoristili.

I za kraj jedan lijepi citat koji je i naš moto: “A kad sretneš svemir sličan svom, e tada počinje magija”.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime