Trener NK Graničara Anthony Pavlović: „Spremni smo za borbu za vrh!“

0
Komunalac add

NK Graničar iz Tučenika prezimio je u II. ŽNL Istok na 4. mjestu s osvojenim 21 bodom,  koliko ima i Croatija iz Nove Kapele na 3. mjestu zahvaljujući boljoj gol razlici. Tijekom jeseni Graničar je u 12 kola u 6 navrata izlazio kao pobjednik, tri utakmice odigrao neodlučeno, a na tri utakmice ostao bez bodova uz gol razliku 30:15. Nogometaši iz Tučenika zaostaju 6 bodova iza jesenskog prvaka Brcka što i nije nenadoknadiva razlika. Kako Graničar nema nikakvih problema sa sportskom infrastrukturom jer se radi i o bivšem trećeligašu, potrebno je ostvariti sportski rezultat za povratak u prvoligaško društvo klubova Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

O početku priprema, sastavu igračkog kadra, pojačanjima i ambicijama pred proljetni dio prvenstva progovorio je iskusni trener Anthony Pavlović. –Pripreme smo počeli 1. veljače s kompletnim sastavom, izuzev vratara Matije Gudića. Međutim, umjesto njega kao vratarsko pojačanje stigao nam je Saša Jantoljak iz Dubrave. Prema tome u Graničaru računamo na slijedeće igrače: Saša Jantoljak, Vlado Mužek, Denis Starčević, Andreas Kemenović, Marko Martinčević, Ivan Hmelina, Ivan Hribar, AlenMalčić, DomagojMalčić, Emanuel Kobelščak, Matija Lepčić, Ivica Nikolić, Mihael Droždan, Krunoslav Herendić, Davor Trninić, Jurica Lovreković, Dejan Švogor, Lovro Ivančić, Damir Mužek, Antonio Komes,Domagoj Šimatović i Valentino Miklečić – rekao je Pavlović te dodao kako je ekipa sada dvije godine na okupu, uz redovito treniranje dečki su se upoznali i dobro funkcioniraju na terenu uz ispunjavanje trenerskih tehničko i taktičkih  zadataka. –Samim time uz kvalitetne i predane ljude koji vode samu politiku kluba bilo bi šteta da se ne pokuša napraviti iskorak prema višem rangu natjecanja od trenutnog. Nije imperativ, no ambicije postoje što je i normalno i u sportskom i natjecateljskom duhu – ističe Pavlović.

Plan priprema, uz redovite treninge, uključuje i odigravanje pripremnih utakmica. Dosada je odigrana utakmica protiv petoligaša Rakovca, koja je završila rezultatom 2:2. Prema planu priprema odigrat će se još utakmica:14. veljače, Viktoria iz Vojakovca, 20. veljače, Čvrstec, 28. veljače, Ratar iz Miholcai 7. ožujka, veterani Žabnice.

Nakon teških vremena u klubu, situacija se postepeno stabilizirala i sada se radi na poboljšanju uvjeta vezanih uz djelovanje kluba u svim segmentima. –Najveći zahvat do sada je izvođenje radova vezanih uz kompletno osvjetljenje pomoćnog igrališta kako bi se omogućilo treniranje u večernjim satima kada većina igrača završi svoje dnevne poslovne i privatne obaveze. U provedbi klupske politike svestrano je angažiran Vlado Kobelščak koji svojim primjerom potiče i druge članove na još bolju uključenost u funkcioniranje kluba – zaključuje trener Pavlović.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime