Trener NK Graničara Anthony Pavlović: „Sami smo krivi za bodovni zaostatak za vodećim dvojcem Brckom i Slobodom“

0
Komunalac add

Graničar će prezimiti na 3. mjestu nakon odigranog jesenskog dijela u 2. ŽNL Istok, ali s tim rezultatom nisu zadovoljni u Tučeniku. Tijekom jeseni nogometaši Graničara su ostvarili 6 pobjeda, dva puta doživjeli poraze i jednu utakmicu odigrali neriješeno te osvojili 19 bodova uz gol razliku 31:10. Prije početka sezone iz Graničara su najavljivali borbu za jesenski naslov, ali su nakon prve dionice bodovno zaostali za vodećim dvojcem Brckom i Slobodom za „velikih“ 5 bodova. Itekako su svjesni u Tučeniku da nisu odradili jesenski dio prema svojim ciljevima, ali ne odustaju od borbe za naslov u proljetnom dijelu. Smatraju da je moguće da sustignu vodeći dvojac Brcko i Slobodu, ali su isto tako i svjesni da nemaju više prava na vlastitu pogrešku i da ovise o drugim ekipama.

Osvrt na jesenski dio dao je trener Anthony Pavlović, koji i dalje vjeruje da Graničar ima igračku kvalitetu za nastavak borbe za naslov prvaka. –Nakon odigrane polusezone u 2. ŽNL Istok možemo sa žaljenjem gledati na tablicu na kojoj se nalazimo na trećem mjestu, sa žaljenjem jer su naša očekivanja bila sami vrh tablice. Zaostajemo 5 bodova za Brckom i Slobodom i to samo isključivo svojom krivicom bez obzira što se dosta ekipa posložilo i u igračkom i organizacijskom dijelu. Moram napomenuti da sam upozoravao od samog početka, da će nam biti puno teže dolaziti do bodova u novoj sezoni. Naime, sve su ekipe bile bolje nego sezonu prije, kao i motiviranije protiv nas,jer smo najavili borbu za sami vrh tablice.Sam bodovni zaostatak nije nepremostiv – rekao je Pavlović te naglasio da s ove pozicije na kojoj se sada nalaze, trebaju biti dodatno motivirani za ostvarenjem boljeg rezultata, uz više pobjeda u proljetnom dijelu prvenstva.

Pavlović također ističe kako klub funkcionira dobro u svim svojim aktivnostima i obavezama, a naravno uz bolju financijsku situaciju sve bi to bilo puno bolje i kvalitetnije. –No, kao i svi klubovi moramo se snalaziti s raspoloživim sredstvima. Mlađe nogometašice i nogometaši također su aktivni u Graničaru. Uz dobre uvjete za treninge i utakmice, prostor oko i na samom igralištu omogućuje im priliku za igru i druženje jer ipak su oni još samo djeca. Uz poboljšane uvjete na igralištu ta ista djeca uz nekoliko odraslih aktivirali su se i oko osvjetljenja asfaltnog igrališta, gdje se naravno okupljaju uz loptu – priča Pavlović i dodaje kako vjeruje da mogu odigrati dobru proljetnu polusezonu i ostvariti dobar rezultat. –Većina ekipa u 2. ŽNL Istok je puno bolja, što nam otežava dolazak do cilja, ali se ne predajemo. Dorasli smo izazovu i spremni smo se prihvatiti borbe za prvo mjesto u proljetnom dijelu što nam je i konačni cilj – zaključuje trener.

 

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime