Trener NK Gaja Dalibor Milanović: „Spremni smo za rezultatski iskorak!“

0
Komunalac add

Najave predsjednika Gaja Zdravka Pankretića uoči početka ove sezone da neće plesati samo jedno ljeto u I. ŽNL istok su se jednim dijelom obistinile. Ipak ove najave trebale bi se potvrditi i na kraju ovogodišnjeg prvenstva. Gaj je jesenski dio završio na 12. mjestu u kojem je osvojio 13 bodova. Pri tome Gaj je u 14 utakmica pobijedio u 4 navrata, jednom odigrao neriješeno i izgubio 9 susreta uz gol razliku 20:35. Dakako, da su klupska očekivanja bila veća, ali ipak prvoligaški žrvanj i nedostatak iskustva poslije 8 godina igranja u tom rangu natjecanja bile su glavne zapreke što se nije ostvario bolji rezultatski uspjeh. Najbolji jesenski strijelac Gaja je Anđelko Kuten sa 7 zgoditaka, a slijede Bojan Čerkez (4), Vedran Jankovec (3) itd.

Nakon odrađenih zimskih priprema trener Gaja Dalibor Milanović je istaknuo glavne klupske prioritete proljetnog dijela, naglasivši da je ekipa sa zimskim pripremama počela 31. siječnja 2021. godine uz dobar odaziv igrača.

Sve aktivnosti su bile odrađene sukladno epidemiološkim mjerama. Primarne ambicije kluba su da osiguramo ostanak u ligi jer je Gaju mjesto u prvoligaškom društvu, ali to je lakše reći. Naime, prvoligaški županijski nogomet iziskuje i kvalitetu igrača, redovito treniranje i odgovoran pristup svih u klubu od Uprave, igrača pa do trenera. Igranje Gaja u I. ŽNL istok je i promocija sela čije ime klub nosi u prvoligaškom društvu. To je ujedno i velika obveza za sve nas koji aktivno doprinosimo funkcioniranju kluba koji ove godine slavi 60. obljetnicu osnivanja – rekao je Milanović.

Također je dodao kako se ekipa u zimskom razdoblju nije pojačavala, ali i da je sretan što je igrački kadar ostao isti. Svi igrači su ostali u klubu, iako su neki od njih imali ponuda za odlazak u druge klubove.

Imamo par igrača koji su ozlijeđeni, ali se nadam da će se što prije oporaviti te pomoći u ostvarivanju što boljih rezultata našeg kluba – rekao je trener Milanović.

NK Gaj u ovom dijelu odigrao je nekoliko pripremnih utakmica: Sloboda (Gradec) 0:4, Rakovec 3:0 i Dapci 1:2. Prema planu priprema ostala je još utakmica s vrbovečkim kadetima.

Gaj u proljetni dio prvenstva ulazi sa slijedećim igračkim kadrom: Dominik, Mario i Matej Benko, Bojan i Siniša Čerkez, Mario Gerin, Mišel i Josip Gomerčić, Stjepan Grgoić, Franjo Jaković, Goran Jurić, Vedran Jankovec, Anđelko i Zdravko Kuten, Tihomir Kosovec, Mateo Magić, Stjepan Leljak, Antonio Osmak, Marin i Marinko Palikuća, Sven Subić, Karlo Šurmin, i Ante Tomić.

Vjerujem u ovaj igrački kadar jer smo bogatiji za jesensko iskustvo te ćemo se zadržati u zlatnoj sredini. Ova momčad ima sve uvjete za daljnji napredak i rezultatski iskorak jer smo dobro odradili zimske pripreme – zaključio je trener Dalibor Milanović.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime