Trener NK Dubrave Ivan Leboš: “Ostati u vrhu lige!”

0
Komunalac add

Dubrava je prezimila na 4. mjestu u 1. ŽNL Istok koja je u jesenskom dijelu od 13 utakmica u 6 susreta pobijedila, 4 utakmice odigrala neriješeno i u 3 navrata doživjela poraz te uz gol razliku 24:19 osvojila 22 boda. Nema dvojbe da je loš jesenski start kumovao tome što Dubrava nije završila na kojem mjestu više. Momčad Dubrave je sastavljena od iskusnih igrača, od kojih su neki od njih bili višegodišnji igrači trećeligaša Vrbovca i od mladih potentnih nogometaša pred kojima je tek nogometna karijera. Stoga spoj mladosti i iskustva predstavlja temelj da Dubrava i u proljetnom dijelu ostvari na kraju uspješnu sezonu što očekuje i sportska dubravska javnost.

Uoči početka proljetnog dijela u 1. ŽNL Istok razgovarali smo s trenerom Dubrave, Ivanom Lebošom.

Kada ste počeli s pripremama za proljetni dio prvenstva?

Pripreme smo krenuli 11. veljače 2022. godine, nešto kasnije u odnosu na druge ekipe, upravo s ciljem da se igrači ne zasite nogometa prije samog natjecateljskog dijela, a opet po meni dovoljno da se pripremimo i ne zaostajemo za ostalima u fizičkom smislu.

Koliko  ste utakmica odigrali u pripremnom razdoblju i koji su bili rezultati?

U pripremnom periodu smo odigrali samo dvije utakmice i to protiv momčadi Tomislav-Radnik iz Svetog Ivana Žabna, koju smo izgubili 2:0, dok smo s NK Dragancem odigrali 2:2. Imali smo dogovorenu još jednu prijateljsku utakmicu protiv Ratara iz Miholca. Međutim, iz Ratara su nam odgodili utakmicu dva sata prije samog početka tako da smo bili zakinuti za jednu prijateljsku utakmicu, a nismo bili u mogućnosti u tako kratkom roku naći drugog protivnika. Odigrali smo i dvije kup utakmice NS Vrbovec u kojem smo na domaćem terenu pobijedili Mladost iz Brezina 6:2. U Lonjici smo protiv Lonje ostvarili prolaz u polufinale kupa pobjedom 3:2.

Je li bilo promjena u igračkom kadru?

Što se tiče odlazaka i dolazaka nije bilo previše promjena. Otišli su Ivan Matić i Drago Papa koji nisu previše participirali u jesenskom dijelu, najviše zbog svojih poslovnih obaveza te smo se razišli po dogovoru. Također odustao nam je Marijan Suša koji je odlučio napraviti pauzu od nogometa. Kadar nismo pojačavali nego smo se okrenuli našim igračima iz mlađih selekcija odnosno naših juniora. Isto tako smo vratili naše juniore Marcela Matejaka i Borisa Kozumplika koji su bili polusezonu u kadetima Vrbovca i vratili smo Juricu Novosela koji je igrao u juniorima Bjelovar. Vratio nam se i Stjepan Babić iz NK Dapci.

Ekipa je tako ostala standardizirana od jesenskog dijela s naglaskom na “forsiranje” naših mlađih igrača u kojima je sigurno budućnost našeg kluba. Smatramo da uz naše iskusne igrače poput Tihomira Bradića, kapetana Gorana Grgića, Marka Fulira te još par igrača koji su već duži period u našem klubu, možemo standardizirati momčad za više sezona unaprijed od kojih je sljedeća i obilježavanje 100. obljetnice kluba.

I na kraju kakve su ambicije kluba uoči nastavka prvenstva?

Ambicije kluba su ostati u vrhu lige. Igramo da pobijedimo u svakoj utakmicu koja je pred nama, ali pri tome uvažavamo naše protivnike. Međutim, uvijek se pita nešto i one s druge strane koji sigurno isto razmišljaju poput nas. Smatram da u našoj ligi možeš pobijediti svakoga, a isto tako i izgubiti od svake ekipe pa ćemo vidjeti na kraju sezone kuda nas je to dovelo…

Osvrnuo bih se i na našu Upravu koja je uz pomoć općine Dubrava odradila širenje klupskih prostorija te stavljanje nove fasade u prvoj fazi. Nadamo se i drugom projektu kompletnog unutarnjeg uređenja, kako bi se ekipa, svi naši prijatelji i gosti koji dolaze k nama  na utakmice što bolje i ugodnije osjećali.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime