Trener NK Dubrave Dražen Fulir: Dubrava ima momčad da se uključi u borbu za vrh!

0
Komunalac add

Nakon par godina u kojima se Dubrava doslovce borila za ostanak u 1. ŽNL Istok, Uprava kluba na čelu s predsjednikom Krunoslavom Horvatom je uoči nove natjecateljske sezone napravila zaokret u klupskoj politici. Klub je financijski stabiliziran, angažiran je novi/stari trener Dražen Fulir i dovedena je nekolicina igračkih pojačanja s ciljem najave borbe za naslov. Poslije tri godine u Dubravu se vratio trener Dražen Fulir koji dobro poznaje igrački kadar, kao i situaciju u klubu pa bi trebao biti jedan od glavnih nositelja rezultatskog uzleta kojem u klubu teže.

Do sada su u Dubravu dovedena sljedeća igračka pojačanja: Ivan Matić (Tomislav Radnik, Sveti Ivan Žabno), Ivan Stjepanović (Rakovec), Martin Horvat (Čazma), Luka Baček (Lonja, Lonjica), Antonio Mislav Fugaj (izlazni junior Vrbovca) i Luka Kamber (Rugvica Sava 1976). Uglavnom se radi o iskusnijim i već afirmiranim ili talentiranim mladim igračima koji daju kvalitetu više. Većina od njih su bivši igrači trećeligaša Vrbovca koji bi trebali svojim igračkim kvalitetama i iskustvom doprinijeti samopouzdanju i pobjedničkom mentalitetu u redovima Dubrave.

Na okupu je ostao takoreći kompletan sastav iz prošle sezone: Ivan Baškarad, Andrei Brkljačić, Tihomir Bradić, Leonardo Brtan, Marko Fulir, Manuel, Grbavac, Goran Grgić, Karlo Horvat, Nikola Koren, Matija Korenić, Tomislav Košak, Zoran Krivan, Ivan Leboš, Goran Mališ, Damir Mesarić, Kristijan Pejazić, Denis Petković, Kristijan Štefanac, braća Marijan i Milan Suša, Marko Šuflaj i Robert Tomić. Seniorsku karijeru okončao je Tomislav Okroša dok je Ivan Franjić napustio klub i otišao u Ban Jelačić iz Banova.

Trener Dražen Fulir je nakon tjedan dana priprema izjavio da su pripreme za novu sezonu počele 29. srpnja 2021. godine. Na pripremama još uvijek nisu svi igrači zbog obiteljskih i radnih obveza, ali ih je svakim danom sve više pa će uskoro svi biti u trenažnom procesu na koje se u klubu računa. Tri puta tjedno je trening plus utakmica jedna ili dvije prema planu priprema. Trenira se na igralištu u Dubravi.

Držim da ova momčad Dubrave uz pristigla pojačanja ima kvalitetu, znanja i mogućnosti da se ove jeseni ravnopravno uključi u borbu za vrh. Uostalom već na proljeće 2021. Dubrava je bila neosvojiva tvrđava na domaćem terenu. Sada je nužno podići razinu igre na viši kvalitetniji nivo da se mogu osvajati bodovi u kontinuitetu i na gostujućim terenima. Bez obzira tko što mislio, 1. ŽNL Istok je kvalitetna liga u kojoj se bez zalaganja, redovnog treniranja i nadasve disciplinarnog pristupa cijele ekipe ne može polučiti dobar rezultat. Prema tome sve ovisi o nama kako ćemo se pripremiti za novu sezonu tako ćemo onda polučiti i rezultat. U svakom slučaju Dubrava ima ambicije da se prometne u momčad, koja više neće strahovati o svojem statusu u 1. ŽNL Istok, nego da svojim kvalitetnim igrama stekne respekt ostalih klubova u ligi i da bude kandidat za osvajanje jesenskog dijela – rekao je Fulir.

Dubrava je do sada odigrala dvije pripremne utakmice i zabilježila dvije uvjerljive pobjede: 31. srpnja, Croatia (Nova Kapela) 9:1 (Grgić 4, Mesarić 2, Brkljačić, Matić i Tomić 1) i 1. kolovoza, Žabnica 4:2 (Fulir 3 i Tomić). Prema planu priprema Dubrava treba još odigrati slijedeće utakmice: 8. kolovoza, Vrbovec (juniori), 14. kolovoza, Kloštar i generalku prije početka prvenstva 21. kolovoza protiv Čazme.

Na pripremama se nalazi sveukupno 25 igrača koji marljivo i disciplinirano treniraju pa se maksimalno zaoštrila i borba za početnu jedanaestoricu. Očito je da ovaj puta Uprava kluba nije ništa prepustila slučaju već samo ozbiljnim i sustavnim radom žele Dubravu ponovo vratiti na staze stare slave. Općina Dubrava po svim parametrima svakako zaslužuje da ima petoligaša, u najelitnijem rangu natjecanja Nogometnog saveza Zagrebačke županije, jer pored promocije nogometnog sporta to je promocija i općinskog središta na nogometnom zemljovidu Zagrebačke županije. To su prepoznali u općinskim strukturama pa stoga ne bi trebala manjkati njihova pomoć u daljnjem razvoju nogometnog kluba Dubrava. Uostalom za dvije godine NK Dubrava slavi stoti rođendan pa bi plasman u JŽNL bio lijepi rođendanski poklon ne samo za članove, navijače i simpatizere kluba već i za Općinu Dubrava.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime