Trener Marijo Švigir napravio prozivku igrača u Banovu

0
Komunalac add

U Banovu ambiciozno kreću u novu sezonu u 1. ŽNL Istok jer su za novog trenera angažirali poznato nogometno ime i bivšeg hrvatskog reprezentativca 46-godišnjeg Marija Švigira te doveli nekolicinu poznatih i afirmiranih igrača s vrbovečkog područja.

Predsjednik Bana Jelačića Dino Juričić je napočetku priprema naglasio kako žele napraviti rezultatski iskorak u ovom prvenstvu jer su se pojačali zvučnim hrvatskim trenerom Marijom Švigirom i doveli nekolicinu kvalitetnih nogometaša. – Igračka pojačanja koja su pristupila su: Hrvoje Medverec i Matija Grežina (bivši igrači trećeligaša Vrbovca) te Matija Pušić iz Lonje, Ivan Franjić iz Dubrave i Josip Ćosić. Nesumnjivo da je dolazak iskusnog i poznatog trenera Marija Švigira zaintrigirao vrbovečku nogometnu javnost, ali držimo da je to potez koji će dovesti do pomaka u našim redovima kako u podizanju kvalitete naše igre tako i doprinijeti pomaku u dolasku naših igrača na treninge i utakmice te općenito promijeniti odnos nabolje prema klupskim obvezama. Prema tome naše su ambicije da se uključimo u borbu za vrh tablice jer je naša momčad iz prošle sezone ostala na okupu, a uz ranije navedena pojačanja imamo konkurenciju na svim pozicijama. Iskusna smo ekipa koja par godina igra zajedno i cijenimo da se uz prave pripreme možemo ravnopravno nositi sa svim momčadima koje pretendiraju za sam vrh 1. ŽNL Istok. Iz kluba je jedino otišao Vilim Ronjak, a klub je napustilo i nekoliko juniora kojih nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja pa su se pridružili Slobodi iz Gradeca – rekao je Juričić.

Prozivku igrača i prvi trening napravio je Marijo Švigir koji je naglasio da je Banovo sredina koja zaslužuje po svim parametrima napraviti rezultatski iskorak, ali da bi se to učinilo potrebno je napraviti i iskorak odnosa prema redovnom treniranju i dolasku na utakmice. – Neminovno da momčad posjeduje kvalitetu, ali da bi se to ostvarilo i na terenu, potrebno je marljivo trenirati jer bez odricanja i žrtve ne može biti rezultatskog uspjeha. Očekujem da to svojim odnosom i pristupom pokažete u pripremnom razdoblju, a kasnije i u jesenskom dijelu prvenstva. Ja ću biti usmjeren da zajednički napravimo taj rezultatski iskorak i da pomognem u razvoju vaše igračke karijere i usponu kluba – istaknuo je Švigir.

Mario Švigir je najzvučnije trenersko ime koje je ikada stiglo u Banovo. Igračku karijeru započeo je kao vratar u zagrebačkom Trnju, pa nastavio u Dinamu, Bjelovaru, austrijskom Sturmu, Jaski i Hrvatskom bojovniku. Bio je hrvatski reprezentativac u futsalu i sakupio 17 nastupa. Igrao je zagrebačke malonogometne klubove: Nacional, Glama Brijeg i Uspinjača, ali i u Veroni. Dvostruki je prvak Hrvatske, osvajač 2 kupa Hrvatske i pobjednik najpoznatijeg hrvatskog turnira u malom nogometu Kutije šibica u 6 navrata. U trenerske vode je uskočio 2010. i od tada je trener bio u slijedećim klubovima: Croatia – Sesvete, Sesvete, Croatia (Hrastje), Zelina, Dugo Selo i zadnje je bio trener mladeži od 2019. do 2021. u drugoligašu Sesvete. Respektabilna igračka karijera s međunarodnim iskustvom, igračka legenda u malom nogometu te iskusan trener je definitivno zamašnjak pozitivnih vjetrova u Banovu.

Ban Jelačić uz navedena pojačanja računa na sljedeće igrače u sezoni 2021./22.: Anto Aračić, Matija Benedik, Renato Brleković, Antonio Jurić, Dino Juričić, Tomislav Hajak, Matej Hren, Matija Kramar, Igor Maksimović, Marko Mikulić, Mislav Martinjak, braća Dario i Saša Uremović. Matej Petrak, Ivan Ronjak, Mateo i Mario Šalamun, braća Denis i Domagoj Škrinjar, Darko, Dražen i Zdravko Tarandek i Matija Trošić. U Banovu će se trenirati tri puta tjedno gdje će se brusiti igračka forma kako bi Ban Jelačić što spremnije dočekao novu sezonu. Prema planu priprema Ban Jelačić igra sljedeće utakmice: 1. kolovoza Ostrna, 8. kolovoza Viktorija (Vojakovac) i 14. kolovoza nastupa na memorijalnom turniru „Vladimir Mudrić“ u Gradecu.

Očito da je Uprava na čelu s predsjednikom Dinom Juričićem i dopredsjednikom Zdravkom Tarandekom podigla ljestvicu ostvarenja rezultata za predstojeće prvenstvo što nije nerealno, jer Ban Jelačić ima kvalitetnui respektabilnu momčad. Napomenimo na kraju da u redovima Bana Jelačića igra i najbolji strijelac u prošlom prvenstvu 1. ŽNL Istok Saša Uremović koji je zabio 21 pogodak, koliko i Pavao Galović iz Meštrice koji je postigao 9 golova iz kaznenih udaraca, a Uremović samo 2 gola s bijele točke.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime