Treći recital “Stara lipa” okupio tridesetak autora iz kajkavskih krajeva

0
Komunalac add

U organizaciji vrbovečke udruge Osebunjek sinoć je u predvorju OŠ Marije Jurić Zagorke u Vrbovcu održan treći recital kajkavske poezije „Stara lipa“. Na natječaj za recital bio je prijavljen 61 autor sa ukupno 141 pjesmom, a jučer je svoje radove publici recitiralo tridesetak pjesnika. Prvu nagradu podijelile su pjesnikinje Davorka Plukavec iz Krapine sa pjesmom „Liepe dečke bum zasadila“ i Ljerka Pukec iz Zagreba sa pjesmom „Pievci šari“. Drugonagrađeni su Đurđa Vukelić Rožić iz Ivanića i Tomislav Ribić iz Varaždina dok su nagradu za treće mjesto dobili Tibor Martan iz Madžareva i Ivan Picer iz Sigetca Dravskog.

Na recitalu je predstavljen i ovogodišnji Zbornik u kojem je objavljeno šezdeset radova koje su odabrale članice izbornog povjerenstva dr.sc. Alojzija Tvorić Kučko, prof. Vesna Švarc i dipl. učiteljica razredne nastave Nikolina Hudec Crnčić.

Predsjednica udruge Osebunjek Katarina Zadrija izrazila je veliko zadovoljstvo brojem prijavljenih radova te kvalitetom sadržaja Zbornika. U ime Grada Vrbovca prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Marko Belošević, a publici i autorima na kraju recitala obratila se i poznata hrvatska književnica i novinarka Božica Brkan. Recital su u glazbenom dijelu svojim izvedbama upotpunili Ivana Matuna i Hrvoje Herček.

Ovogodišnji recital „Stara lipa“ održan je pod pokroviteljstvom Grada Vrbovca i Hrvatskog sabora kulture.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime