Treći paket mjera potpora gospodarstvu u Vrbovcu

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj uputio je u javnu proceduru treći paket mjera pomoći gospodarstvu u vrijeme pandemije COVID-a 19.

Ovaj put radi se o jednokratnim, bespovratnim potporama djelatnostima kojima je zbog epidemije obustavljen rad, odnosno radi se o potporama od 5.000 kuna za zatvorene i 3.000 kuna za djelomično zatvorene objekte.

Već duže vrijeme razmatramo povratak mjere direktnih financijskih potpora ugostiteljima i vlasnicima teretana. Očekivali smo otvaranje na početku veljače no kako do toga ne dolazi svjesni smo da, nakon što je našim ljudima već skoro tri mjeseca onemogućen rad, moramo intervenirati. Sve naravno s ciljem očuvanja radnih mjesta u Vrbovca. Najvažnije je da ne dođe do otpuštanja radnika – izjavio je gradonačelnik Denis Kralj.

Podsjetimo, Grad Vrbovec je među prvim gradovima donio mjere koje su trajale od ožujka do lipnja 2020. godine u kojima je isplaćivao direktne (bespovratne) potpore poduzetnicima te oslobođenja od plaćanja komunalne naknade i javnih površina. Drugi set mjera bio je vezan uz oslobođenje plaćanja komunalne naknade u prosincu. Kroz ova tri seta mjera Grad Vrbovec će ukupno osigurati našim poduzetnicima i obrtnicima preko 800.000 kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime