Trećeligaš Vrbovec krenuo s pripremama za novu sezonu 2021./22.

0
Komunalac add

Trećeligaš Vrbovec započeo je s priprema za novu natjecateljsku sezonu 2021./22., a prozivku igrača izvršio je trener Dražen Biškup s pomoćnikom Igorom Ratkajcem. Vrbovec u novo prvenstvo kreće defacto s istim igračkim kadrom od kojeg se u klubu očekuje nastavak pozitivnih rezultata iz proljetnog dijela. Na prozivci su bili: Alen Babić, Karlo Dražen Bilić, Antonio Boroša, Alen Bubnjar, braća Domagoj, Josip i Kristijan Colarić, Mario Ćosić, Patrik Hercig, Martin Krizmanić, Vlatko Martinović, Antonio Režabek, Josip Slišković, Bruno Škaro, Goran Trošić i Mihael Zrinščak. Opravdano su odsutni bili: braća Gabrijel i Martin Tolić i Dino Tomas dok je upitan status Filipa Busije koji će se uskoro definirati. Jedino pojačanje za sada je Krešimir Frigan koji je stigao iz Croatie iz Hrastja dok se seniorskoj ekipi priključio i talentirani junior Filip Kliček. U pripremnom razdoblju očekuje se još igrača koji će biti na probi pa će se igrački kadar konačno definirati početkom kolovoza. Kapetan Filip Pluščec, koji je zbog ozljede igrao samo par utakmica u proljetnom dijelu, odlučio je nakon 8 sezona provedenih u Vrbovcu prekinuti seniorsku karijeru zbog poslovnih obveza što je veliki gubitak za Vrbovec.

Prema planu Vrbovec će odigrati slijedeće pripremne utakmice: 24.07. Samobor, 28.07. Križevci Radnik, 31.07. Dubrava Tim Kabel, 04.08. Jarun, 07.08. Kustošija, 11.08. Mladost (Ždralovi) i generalka 14.08. protiv Vrapča.

U povodu toga trener Dražen Biškup naglasio je da je momčad Vrbovca ostala na okupu te posjeduje svu kvalitetu i snagu koju je pokazala u proljetnom dijelu kada su izborili ostanak u trećeligaškom društvu. – Očekujem nastavak kontinuiteta pozitivnog rezultata, a k tome težimo i prema iskoraku više, jer se ova vrbovečka momčad kalila na najteži mogući način i pod velikim pritiskom rezultata. Međusobno smo se upoznali i sada je moment da se Vrbovec ponovo nametne kvalitetnom igrom i rezultatima u novoj sezoni. Iako pred nama nije imperativ rezultata, to Vrbovec zavrjeđuje kako po svojem nogometnom renomeu tako i po sportskoj infrastrukturi koju posjeduje – istaknuo je Biškup.

Na prozivci igrača bili su nazočni: predsjednik Mato Jelić, dopredsjednik Dražen Prelog, član Uprave Dragan Lukač, fizioterapeut Matija Grežina, Slavko Novosel, Đorđa Vasiljević i Renata Ščap. Nakon turbulentne prošlogodišnje sezone u kojoj je Vrbovec u zadnjem kolu spasio trećeligaški status i to pobjedom protiv prvaka Jaruna 2:1 u klubu žele izbjeći takvu situaciju u narednom prvenstvu. U Vrbovcu su svjesni da će novo prvenstvo biti itekako izazovno i neizvjesno zbog nove reorganizacije sustava natjecanja, ali zbog ostanka igračkog kadra s velikim rezultatskim očekivanjima gledaju u naredno prvenstvo.

U povodu ambicija kluba u novoj sezoni predsjednik Mato Jelić rekao je da su zadržali takoreći kompletnu ekipu i to je njihova snaga u novom prvenstvu koje će biti zahtjevno i neizvjesno zbog reorganizacije natjecanja. – Ostvarili smo cilj u prošloj sezoni, a to je ostanak u 3. HNL-u i to pod izrazito teškim uvjetima i pritiscima kojima je bio izložen klub, igrači i treneri. Naši igrači imaju potrebnu kvalitetu, a trenerski dvojac Dražen Biškup i Igor Ratkajec stručnost i iskustvo da napravimo rezultatski kontinuitet kvalitetnih igara i pozitivnih rezultata, jer se više ne želimo naći u takvoj situaciji u kakvoj smo bili u prošloj sezoni.  Vjerujemo da ćemo u jakom ligaškom natjecanju u kojem se dosta klubova pojačalo igrati kvalitetan i atraktivan nogomet i da ćemo polučiti pozitivne rezultate. Iako rezultat nije imperativ pod svaku cijenu, želimo da se u Vrbovcu igra što bolji nogomet, a onda možemo pomrsiti račune svakom favoritu kao što smo to pokazali i u proljetnom dijelu. I kao klub smo bogati za iskustvo u prošlogodišnjem prvenstvu, pa držim da će zajedništvo koje postoji u klubu  doprinijeti, da se u jesenskom dijelu ostvare više nego dobri rezultati. U klubu polažemo i velike nade u naše mlađe igrače koji su proistekli iz naše NŠ Vrbovec, da stječu nogometno iskustvo i afirmaciju u narednom razdoblju. Pri tome smo također svjesni da se samo ustrajnim, ozbiljnim, odgovornim i savjesnim radom svih struktura kluba može u sinergiji postići i pomak u rezultatskom smislu na radost svih naših članova, navijača i simpatizera – naglasio je Jelić.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime