Treća uzastopna pobjeda Gaja protiv Turopolja

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 17. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ – TUROPOLJE 1 : 0

GAJ. Igralište NK Gaj. Gledatelja 50.

Sudac:Kristijan Kršak (Donja Zelina) 7. Pomoćnici: Domagoj Kušec i Dorian Škof (oboje iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Stjepan Pajač (Sveti Ivan Zelina).

STRIJELAC: 1:0 Jaić (79).

GAJ: Kosovec 7, Badenić 7, Jaić 7, 6, M. Benko 7, Medverec 7, J. Gomerčić 7, P. Pajur 6,5, (od 60. Gašparić 7), D. Benko 6,5, (od 82. Svečak -), Jembri 6,5, (od 60. M. Pajur 6,5), Jaković 6, Gubijan 6,5 (od 65. Grgoić -).

Trener: Hrvoje Medverec 7.

TUROPOLJE: Budimir 7, Perić 7, Vranešić 6,5, Ceković 6, Karlović 7, (od 87. Cota -), Zdunić 6,5, (od 54. Avramović 7), Jambrešić 6,5, Robić 6,5, (od 80. Cavrić -), Šutalo 6,5, (od 80. Šejić -), K. Lučić 6,5, (od 54. Zorić 6,5), T. Lučić 7.

Trener: Mario Filipović6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Hrvoje Medverec.

CRVENI KARTON: Franjo Jaković (36) i Mislav Ceković (36).

Preporođeni Gaj pod vodstvom trenera Hrvoja Medverca je pobijedio i treću utakmicu u nizu i predstavlja trenutno najveće iznenađenje u proljetnom dijelu. U Gaju su domaći navijači slavili novi trijumf domaće momčadi protiv Turopolja i popeli se na 9. mjesto tablice.

Po prohladnom i vjetrovitom vremenu Gaj je bolje otvorio utakmicu protiv Turopolja i već u 4. minuti stvorio 100 postotnu priliku za gol. Patrik Pajar je s desne strane dodao loptu Badeniću kojem je udarac s 10 m izvanredno obranio Budimir. U prvih 20-tak minuti domaćin je bio bolja momčad dok su se gosti grčevito branili. Gosti su opasno prijetili preko raspoloženog Karlovića koji je u 24. i 28. minuti snažno tukao s 18 m, ali je udarce sigurno obranio Kosovec. Gubijan je u 35. minuti u solo prodoru po lijevoj strani nanizao 4 gostujuća igrača, ali je potom sebično pucao, umjesto da je vratio povratnu loptu svojim napadačima.Patrik Pajur je imao najveću šansu na utakmici u 38. minuti, ali je njegov šut s 5 m nevjerojatno obranio Budimir. Nova izgledna domaća šansa zbila se u 40. minuti, ali je Gubijan sa7 m snažno šutirao iznad gostujuće prečke. Perić se u 43. minuti izborio za udarac s 18 m koji je završio tik uz domaću prečku.

Gaj je i bolje ušao u drugo poluvrijeme, ali je Patriku Pajuru udarac sa 10 m sigurno zaustavio Budimir. Dominik Benko je u 51. minuti probio po desnoj strani kojem je Budimir šut s 10 m obranio. Poslije toga se odvijala ravnopravna utakmica između dva kaznena prostora. Turopolje je imalo najveću šansu za postizanje pogotka u 70. minuti. Robić je snažno pucao s 20 m, Kosovec obranio, odbijenu loptu iz blizine tukao Perić, a Kosovec se istaknuo i drugom izvrsnom obranom. Karlović je silovito šutirao s 20 m, ali je Kosovec još jednom sjajno reagirao. Ključni trenutak se desio u 79. minuti kada je Gaj poveo. Gašparić je lucidno prebacio gostujuću obrani, Jaić utrčao i 10 m rutinski pogodio u lijevi donji kut. U zadnjih 10-tak minuta gosti su vršili stalne napade, ali je domaća obrana predvođena Hrvojem Medvercem otklonila sve prijetnje. Gaj je zasluženo ostvario pobjedu protiv kvalitetne momčadi Turopolja 1:0 koja pripada gornjem dijelu tablice. Ovom pobjedom Gaj je se smjestio u skupinu klubova koji se nalaze u sigurnijoj zoni.

Sudac Kristijan Košak je sa svojim pomoćnicima sigurno i autoritativno vodio utakmicu. Osim što je opravdano isključioFranju Jakovića i Mislava Cekovića u 36. minuti, podijelio je i 8 žutih kartona. Kod Gaja su požutjeli: Matej Benko, Stjepan Grgoić, Domagoj Badenić i Hrvoje Medverec, a kod Turopolja: Krešimir Lučić, Andrija Budimir, Tomislav Šutalo i Matej Karlović.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime