Traži se rješenje za pedijatriju u Vrbovcu

0
Komunalac add

Danas je održan sastanak predstavnika Grada Vrbovca i okolnih općina koje su predstavljali Denis Kralj, Ljubica Ambrušec, Brankica Benc, Dražen Draganić i Nikola Kožar s predstavnicima Zagrebačke županije na čelu sa zamjenicom župana Nadicom Žužak, pročelnicom za zdravstvo Ksenijom Čuljak, ravnateljem Doma zdravlja Većeslavom Bergmanom i voditeljem ispostave Vrbovec Davorinom Radinom.

Predstavnici Županije i Doma zdravlja izvijestili su kako je do problema sa specijalistima pedijatrije u Vrbovcu došlo je jer je jedna liječnica na porodiljnom dopustu, a druga je otišla na novo radno mjesto.

Na sastanku su doneseni slijedeći zaključci:

-Dom zdravlja Zagrebačke županije konstantno traži pedijatra za Vrbovec te je natječaj stalno otvoren. U međuvremenu nastoji se osigurati prisutnost pedijatra u Vrbovcu najmanje dva puta tjedno. Također opet će se otvoriti razgovori s bolničkim centrima kako bi se osigurao mogući dolazak specijalista iz bolnica u Vrbovec.

-Dom zdravlja trenutno ima na specijalizaciji dva pedijatra. Specijalizacije traju do 2022. godine kada će jedan od njih biti poslan u Vrbovec.

-Zagrebačka županija sa svoje strane te Grad Vrbovec i okolne općine sa svoje strane uvesti će mjere za privlačenje doktora specijalista pedijatrije u Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime