Traži se najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik/ca

0
Komunalac add

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu koji treću godinu zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir. Na natječaj, koji je otvoren do 28. veljače 2019. godine, mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici/ce koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina, sa svojim projektima/operativnim konceptima, koji su tijekom 2018. godine ili završeni ili u provedbi.

Odabir “najboljeg, najinovativnijeg, najodrživijeg” projekta provest će stručno prosudbeno povjerenstvo na temelju ovih kriterija.

Glavni sponzor izbora Erste banka pobjednika će nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna. Za pobjednika, kao i za deset najboljih poljoprivrednika zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu. Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao. Prijavnice za natječaj mladi poljoprivrednici mogu preuzeti ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime