TOP rutinski osvojio tri boda u Rakovcu

0
Komunalac add

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 25. KOLO

RAKOVEC – TOP 0 : 4

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja: nema.

Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 7. Pomoćnici: Krunoslav Anić i Hrvoje Tišljar (oboje iz Križa).

Delegat: Marijan Baršun (Dugo Selo).

STRIJELCI: 0:1 Peršin (21),0:2 Peršin (59), 0:3 Maravić (67), 0:4 Peršin (69).

RAKOVEC: Jurić 6,5, Jaić 6, Babić 6, (od 73. E. Pajur -), Baček 6, Jendriš 6, Krvarić 5, (od 46. Štefinovec 5,5), Radotović 6, (od 80. Sokolić -), Madžar 6, (od 80. Valdec -), Novoselec 6, Grgoić 5, Pajur 5.

TRENER: Ivan Spajić 6.

TOP: Maglica 7, Dizdarević 7, Krnjus 7, Žuti 7, Peršin 8, (od 70. Ivanović -), Trupec 7, Jerković 7, (od 58. Mlinarić 7), Holetić 7, Rupčić 7, Maravić 7, Delač 7.

TRENER: Hrvoje Komar 7.

IGRAČ: Dominik Peršin.

Iako su i Rakovčani imali svoje prigode, gosti iz Kerestinca su bez prevelike muke osvojili sva tri boda u daljnjoj borbi za prvaka JŽNL-a s liderom Samoborom.

Početna inicijativa po mekanom i klizavom terenu pripala je nogometašima Topa. Već u 2. minuti Jerković ne koristi veliku šansu jer je s 3 m prebacio domaći gol. Prvi ozbiljni napad domaćin je odigrao u 11. minuti kojeg je završio Novoselec s udarcem s 14 m uz desnu vratnicu. Top je stigao do rezultatske prednosti u 21. minuti. Loptu je na 30 m primio Peršin i potom s 20 m preciznim, ali i snažnim udarcem neobranjivo pogodio u lijevi donji kut. Poslije lijepo odigrane gostujuće akcije u 32. minuti, Dizdarević je neometan pucao s 10 m, ali je Jurić obranio udarac. Domaći kapetan Grgoić je u 37. minuti lijepo izveo slobodni udarac s 12 m preko živog zida, ali se vratarskom intervencijom istaknuo Maglica.

Najveću priliku za izjednačenje Rakovec je imao na početku drugog poluvremena u 46. minuti. Grgoić je primio loptu na 30 m i potom se sjurio prema Maglici koji mu je obranio udarac s 12 m. Kazna za domaći promašaj stigla je u 59. minuti. Delač je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane koju je Peršin s 10 m pospremio u domaća vrata. Potom se potpuno raspala igri Rakovčana koji su djelovali anemično i bezidejno. Zbunjenost domaće obrane u 67. minuti iskoristio je Maravić koji je iz blizine svladao Jurića. Najbolji igrač utakmice Dominik Peršin upisao se po treći puta u strijelce u 69. minuti za konačnih 4:0 za Top.

Prevelika je bila razlika između nogometaša Topa i Rakovca pa je bilo teško za očekivati da će domaćin u ovoj utakmici ubilježiti bodove spasa. Jednostavno igrači Topa su kvalitetnija i kondicijski spremnija momčad, koja po kvaliteti igre spada u 4. rang natjecanja. Iako je Jurić primio 4 pogotka, obranio je niz teških udaraca i zaslužan što Rakovec nije doživio teži poraz.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime