Tko je autorica najbolje GORKE priče?

0
Foto: Narodna knjižnica Vrbovec
Komunalac add

Narodna knjižnica Vrbovec objavila je imena ovogodišnjih nagrađenih autorica na 2. natječaju za kratku priču „Marija Jurić Zagorka“. Autorice su Franjka Antoliš: Međugeneracijska priča, Iva Bezinović-Haydon: Na livadi pored autoceste i Aida Šečić Nezirević: Ispovijest jedne Majde. Čija će priča osvojiti prvo mjesto, saznat ćemo u subotu u vrbovečkoj knjižnici na dodjeli nagrada i javnom predstavljanju autorica.

Podsjetimo, riječ je o natječaju kojeg je vrbovečka knjižnica raspisala u listopadu, a autori i autorice iz Republike Hrvatske i inozemstva mogli su se prijaviti do 1. siječnja 2022. godine. Tema kratke priče bila je slobodna, ali morala je sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i slično. Na natječaj je pristiglo čak 227 priča iz zemlje i inozemstva (Nizozemska, BiH, Srbija, Slovenija, Italija, Njemačka). Za prva tri mjesta pripremljene su novčane nagrade, a tu su i druge vrijedne nagrade sponzora Badel 1862.

Finaliste 2. natječaja ZA najbolju GORKU priču “Marija Jurić Zagorka” odabrao je žiri u sastavu Miroslav Mićanović, Olja Savičević Ivančević i Ivan Jozić. Nagrađene kratke priče i priče ostalih finalista objavljene su na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec. Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec ove subote, 5. ožujka u povodu obilježavanja rođenja naše književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Inače, program je osmišljen prema ideji Irene Skopljak Barić. Za vizualno rješenje pobrinula se Valerija Jakuš. Sponzor je Badel 1862, a organizator Narodna knjižnica Vrbovec, zamjenica ravnateljice Mateja Hrgovan. Program je sufinanciran sredstvima Grada Vrbovca, Zagrebačke županije i Društva hrvatskih književnika.

Životopise i kratke priče nagrađenih autorica, kao i priče ostalih finalista natječaja možete pročitati na stranici Narodne knjižnice Vrbovec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime