Tjedan cjeloživotnog učenja uz radionicu “Kako postati e-građanin?”

0
Komunalac add

Ovaj tjedan posvećen je cjeloživotnom učenju. Radi se o nacionalnoj obrazovnoj kampanji u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. 12. tjedan cjeloživotnog učenja ponovno organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a traje do 7. listopada. Za građane su diljem zemlje organizirane besplatne radionice, predavanja, okrugli stolovi, koncerti. Niz obrazovnih ustanova tijekom ove obrazovne kampanje otvara svoja vrata potencijalnim polaznicima, koji se na ovaj način mogu upoznati s mogućnostima obrazovanja koje nude.

U akciju se uključilo i Pučko otvoreno učilište Vrbovec, koje će u četvrtak (4. listopada) od 11 sati organizirati predavanje pod nazivom “Kako postati e-građanin?” O sustavu e-Građani govorit će Jasna Benko, voditeljica vrbovečke ispostave Financijske agencije (FINA) koja i izdaje vjerodajnice za e-građane – ePass i/ili mToken. Polaznici za radionicu trebaju donijeti svoj laptop, a naučit će kako funkcionira ovaj sustav koji može koristiti svaki građanin Republike Hrvatske koji je stariji od 15 godina i posjeduje elektroničku vjerodajnicu s Liste prihvaćenih vjerodajnica.

U tjednu cjeloživotnog učenja Pučko otvoreno učilište također podsjeća na programe koje oni nude. Naime, u tijeku su upisi u programe obrazovanja odraslih, posebice program osposobljavanja za njegovateljice koji počinje 12. listopada 2018. godine, i program osposobljavanja za pomoćne kuhare/kuharice.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime