Tihomir Kosovec sjajnim obranama spasio bod Gaju protiv Milke Trnine

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA, 20. KOLO 1. ŽNL ISTOK

GAJ – MILKA TRNINA 1 : 1

Gaj. Igralište NK Gaj. Bez gledatelja.

Sudac: Mateo Radić 6,5. Pomoćnici: Matej Mrkoci (Mraclin) i Marko Kovač (Velika Gorica).

Delegat: Dario Baričević (Haganj).

Strijelci: 0:1 (9), 1:1 Jankovec (71).

GAJ: Kosovec 8, Brlečić 6,5, Subić 7, Šurmin 6, (od 64. Palikuća 6), Tomić 6, (od 33. Kuten 6,5), Jaković 6, (od 33. Grgoić 6, od 81. Jurić -), Gerin 6, (od 33. Leljak 6,5), 5, J. Gomerčić 7, Jankovec 7, B. Čerkez 6,5, M. Gomerčić 7,

Trener: Dalibor Milanović 6,5.

MILKA TRNINA: Moguljak 7, Vejin7, Lom 7, Koletić 7, Petković 7, Zorbas 7, Kanceljak 7, Fešta 6, (od 84. Salopek -), Kopejtko 6,5, Mavrić 6,5, (od 80. Halić -), Stuparić 6,5.

Trener: nema.

Igrač utakmice: Tihomir Kosovec.

Od samog početka gosti iz Vezišća nametnuli su se na terenu i probijali po desnoj strani, ali Fešta i Mavrić nisu najbolje reagirali u domaćem kaznenom prostoru jer je njihove udarce obranio Kosovec. Ipak gosti su poveli već u 9. minuti utakmice. Pored uspavane domaće obrane Fešta je odbijenu loptu iz blizine pospremio u mrežu. U 12. minuti nova velika prilike za goste jer je Lom ubacio s desne strane, a Petković neometan glavom pucao s 7 m, ali je lopta završila uz desnu vratnicu. Udarac Loma u 30. minuti s 18 m Kosovec je krajnjim naporom izbacio u korner. Saplitanje Kanceljaka od strane Tomića u 31. minuti u kaznenom prostoru sudac Radić nije okvalificirao kao najstrožu kaznu. Prvu ozbiljnu akciju Gaj je odigrao tek u 40. minuti. Jankovec je ubacio s lijeve strane, a loptu na 7 m primio Bojan Čerkez koja je potom završila u gostujućem bloku. U prvom poluvremenu Gaj je odigrao loše, nepovezano i bezidejno i za svaki zaborav.

Drugo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri u kojoj su igrači Milke Trnine ipak imali više 100 postotnih prilika. Gosti su prvi stvorili izglednu šansu u 47. minuti, ali je Mavrić sebično pucao u kaznenom prostoru, iako je imao slobodnog Kanceljaka. Uslijedio je snažan udarac Kanceljaka u 50. minuti s 16 m kojeg je izvrsno obranio Kosovec. U 52. minuti rušenje Kutena u gostujućem kaznenom prostoru sudac Radić nije vidio kao kazneni udarac, a loptu je prihvatio Jankovec, koji je pucao iskosa s lijeve strane, koja je prošla uz lijevu vratnicu. Utakmicu je mogao riješiti Fešta u 54. minuti, ali je sa 6 m promašio prazna domaća vrata koji se tako pretvorio u tragičara utakmice. Lijepu domaću akciju započeo je u 58. minuti Josip Gomerčić koji je dodao loptu bratu Mišelu čiji je udarac s 16 prohujao uz desnu vratnicu. Zorbas je u 63. minuti pobjegao po lijevoj strani i potom dodao loptu Kopejtku koji je tukao s 6 m, a Kosovec bravurozni obranio šut. Bojan Čerkez je u 71. minuti srušen u kaznenom prostoru pa je sudac Radić dosudio najstrožu kaznu za Gaj. Odgovornost za izvođenje kaznenog udarca preuzeo je sam Bojan Čerkez kojem je Moguljak obranio udarac, ali je odbijenu loptu Jankovec pospremio u gostujući gol.Pokušaj Stuparića u 85. minuti s 18 m završio je iznad vratnice. Zadnju veliku šansu gosti nisu iskoristili u 88. minuti. Zorbas je centrirao s lijeve strane, a Kopejtko glavom pucao s 7 m pored lijeve vratnice.

Gaj je osvojio veliki bod samo zahvaljujući sjajnim obranima iskusnog Tihomira Kosovca dok su solidni gosti iz Vezišća izgubili dva boda jer njihovi napadači nisu imali svoj dan.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime