The job of my life

0
Komunalac add

M.K.

 Razvojna agencija Vrbovca i Udruženje obrtnika Vrbovec uključilo se u realizaciju programa The job of my life, kojeg financira njemačko Ministarstvo rada i socijalne skrbi i njihove Savezne agencije za rad.

Cilj programa  je borba protiv visoke nezaposlenosti mladih u Europskoj uniji i osiguranje potrebnih stručnjaka u Njemačkoj, a za sudjelovanje će se uskoro moći prijaviti i kandidati s vrbovečkog područja.

Kroz ovaj program odabrani kandidati školuju se u Njemačkoj 3,5 godine, te ovisno o zanimanjima žive u različitim njemačkim regijama, gdje stječu teorijska i praktična znanja. Program nudi obrazovanje u strukama hotelijer, konobar, kuhar, automehatroničar, električar, soboslikar, mesar, tesar, krovopokrivač, trgovac na malo/trgovac, pekar, stolar, metalski radnik, radnik u nisko- i visokogradnji, te elektroinstalater, vodoinstalater/instalater grijanja i klimatizacije, metalski radnik, kemijski tehničar i njegovatelj starijih osoba.

 Polaznici za vrijeme trajanja programa primaju novčanu potporu u maksimalnom iznosu od 818 eura mjesečno, čime  pokrivaju životne troškove, uključujući i troškove stanovanja.

Za sudjelovanje se mogu prijaviti mladi između 18 i 27 godina, koji su između ostalog završili srednju školu, a isključeni su kandidati koji  su već pohađali neki od programa dualnog obrazovanja, te kandidati koji posjeduju kvalifikaciju magistra struke. Svi zainteresirani, koji ispunjavaju preduvjete, trebaju 22. siječnja u 19 sati  doći  na dogovor u Obrtnički dom u Križevačkoj 4, gdje će dobiti sve potrebne informacije. Više informacija o programu možete pronaći na službenoj internet stranici Grada Vrbovca.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime