Tematski vođene ture zagrebačkim krajem

0
Komunalac add

Sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije predstavilo je novi projekt „KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju“. Radi se o turističkim zajednicama Velike Gorice, Zaprešića, Vrbovca, Dugog Sela, Krašića, Pisarovine te Turističkoj zajednici Savsko-sutlanska dolina i brigi, koja obuhvaća područja općina Brdovec, Dubravica i Marija Gorica.

Istražiti i doživjeti zagrebački kraj možete već ovog vikenda. Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 19. lipnja u Brdovcu, Dugom Selu, Krašiću i Zaprešiću te u nedjelju, 20. lipnja u Pisarovini, Velikoj Gorici i Vrbovcu. U svim gradovima posjetitelji mogu izabrati prijepodnevnu turu s početkom u 11 sati ili poslijepodnevnu u 17 sati. Svoju besplatnu ulaznicu posjetitelji mogu rezervirati na BESTPLATNE ULAZNICE gdje se može vidjeti i polazište svake od tura.

U svim destinacijama posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu zagrebačkog kraja kroz zanimljivo ispričanu priču. Tako će posjetitelji ovog vikenda u Dugom Selu čuti priču o Draškovićima dok će u Vrbovcu upoznati bogatu hrvatsku baštinu na vrhu brežuljka. Početak šetnje u Vrbovcu je kod kapelice na ulazu u perivoj (preko puta Pučkog učilišta).

Krašić donosi emotivnu priču o blaženom i voljenom kardinalu Alojziju Stepincu, a u Pisarovini će se slušati zaboravljene priče ovog živopisnog kraja. Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice, a u Brdovcu uživajte u vječnim čuvarima bajkovitog kraja. Zaprešić će dočekati posjetitelje u urbanoj jezgri i provesti ih kroz priče svoje slavne prošlosti.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime