Tamburaši HKUD-a Petar Zrinski na susretu najuspješnijih tamburaških orkestara u zemlji

0
Komunalac add

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, putem Facebook stranice HSK-a (https://www.facebook.com/hrv.sabor.kulture) 14. i 15. studenoga s početkom u 18 sati bit će održan 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Na njemu će se natjecati sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s oko 300 tamburaša, izabranih od strane selektora na temelju evaluacije video snimaka prijavljenih programa i jedne jedine održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

Među mnogobrojnim natjecateljima, na susretu sudjeluje i Tamburaški sastav HKUD-a Petar Zrinski Vrbovec, koji će nastupiti u nedjelju, 15. studenog u 18 sati u kategoriji folklornih tamburaških sastava.

Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu: Damir Butković, Ivan Potočnik i Veljko Valentin Škorvaga, tamburaškim orkestrima i sastavima bit će dodijeljene brončane, srebrne i zlatne plakete te Grand Prix, orkestru i sastavu s najvećim ukupnim brojem bodova. Sukladno odluci Stručnog povjerenstva, ekskluzivni sponzor 27. susreta ”Glazbalarski obrt Mario Žmegač“ dodijelit će tamburu brač i bisernicu najuspješnijem orkestru i sastavu.

Predstavnik Hrvatskog društva skladatelja Ivan Potočnik dodijelit će „Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja u kategoriji koncertnih orkestara“. Opcionalno, može biti dodijeljena još jedna Nagrada za najbolju izvedbu djela u nakladi Hrvatskog sabora kulture u kategoriji koncertnih orkestara. Pokroviteljstvo 27. Susreta potpisuje Zagrebačka županija. Materijalnu potporu osigurali su Ministarstvo kulture RH, Grad Dugo Selo i Turistička zajednica Grada Dugog Sela. Unaprijed Vam se zahvaljujemo na objavljivanju ove obavijesti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime