Tajnik NS Vrbovec Marinko Kostiha: „U Središtu pušu novi vjetrovi!“

0
Komunalac add

Uoči svakog proljetnog dijela prvenstva u tajništvu Nogometnog središta Vrbovec puno je posla od preregistracija igrača, dogovora za početak nastavka sezone u ligaškim natjecanjima i kup natjecanjima, organizacijama seminara, plenuma i sjednica Izvršnog odbora NS Vrbovec te raznih drugih aktivnosti. NS Vrbovec unazad par godina s novim rukovodstvom sigurno i sve više vraća nekadašnji status koji je imao kao najjače Središte u istočnom dijelu Zagrebačke županije.

Pred nastupajući natjecateljski proljetni dio u 2022. godini, u razgovoru s tajnikom NS Vrbovec Marinkom Kostihom, saznali smo najnovije aktivnosti koje se provode u Središtu.

U tijeku je preregistracija igrača. Poštuju li klubovi termine preregistracije i koliko to njima stvara financijske troškove na godišnjoj razini?

Preregistracija koja je u tijeku protječe bez većih problema jer klubovi poštuju termine. NK Vrbovec koji ima najviše igrača ima i najveći financijski trošak. Financijski je svim amaterskim klubovima teška situacija, Središte klubovima s našeg područja maksimalno izlazi ususret. Napominjem da su prve registracije limača i prstića besplatne.

Koliko je trenutno registriranih igrača u NS Vrbovec te je li bilo povećanja igrača u odnosu za prethodne godine?

Trenutno je registrirano cca 1600 igrača. Obzirom na prethodne godine radi se o povećanju cca 300 igrača.

Po prvi puta organizirate kup za prstiće. Kakav je interes klubova te kada i gdje će se održati turnir?

Prvi kup prstića održat će se ukoliko vremenski uvjeti dozvole 26. ožujka 2022. godine u Bedenici, a rezervni termin je 19. lipnja 2022.godine. Svoje sudjelovanje na kupu do sada je potvrdilo 8 ekipa. Posebno me veseli da će na turniru sudjelovati i ekipe s područja NS Križ i NS Dugo Selo.

Prije 10-tak godina održano je i kup natjecanje za veterane. Predlažem da NS Vrbovec obnovi i to natjecanje jer bi tako sve selekcije u NS Vrbovec sudjelovale u kup natjecanju. Što kažete na taj prijedlog i može li se o tome raspravljati na nivou Izvršnog odbora?

Veteranski nogomet doživio je pravu ekspanziju na području NS Vrbovec. Ekipe su vrlo kvalitetne te su utakmice zanimljive za gledanje. Prijedlog o održavanju kupa veterana NS Vrbovec svakako će biti tema na nekoj od sljedećih sjednica Izvršnog odbora.

Za vrijeme prijašnjeg čelništva NS Vrbovec bile su prekinute veze s NS Križem i NS Dugim Selom te su njihovi klubovi prestali s registracijom u NS Vrbovec. Ponovo ste uspostavili suradnju s NS Križem. Kako ste uspjeli povratiti njihovo povjerenje?

Odnosi s Nogometnim savezom Zagrebačke županije i susjednim Središtima su na vrlo visokom nivou, zahvaljujući angažmanu našeg predsjednika Antonia Badrova, koji je svojim dolaskom na čelo Središta odlučio „zakopati“ ratne sjekire. Susjedna Središta i NS Zagrebačke županije primijetili su da u Središtu pušu novi vjetrovi i da smo spremni sa svima na suradnju. Ovdje bih istaknuo i izuzetno dobre odnose s našim trećeligašem Vrbovcem koji su svojevremeno bili također narušeni.

Koji su klubovi osvojili jesenske naslove u 2021. u kategoriji limača, pionira i juniora?

Samo natjecanje u ligama mladeži zahvaljujući povjereniku Andriji Koreniki proteklo je bez ikakvih problema. Prvo mjesto u Ligi limača osvojili su limači NK Brcko iz Brckovljana. Kod pionira dominira Sloboda iz Gradeca, već dugo u pionirskoj konkurenciji nije viđena takva dominacija jedne momčadi. U juniorskoj konkurenciji sve ekipe su vrlo izjednačene, a za sada kolo predvode juniori Lonje iz Lonjice.

Kada počinje kup natjecanja NS Vrbovec ove godine za pionire, juniore i seniore?

Natjecanje u kupu seniora NS Vrbovec počinje pretkolom 27. veljače 2022. godine u Brezinama gdje će snage odmjeriti domaća Mladost i Farkaš iz Farkaševca. Sam ždrijeb u svim kategorijama je poludirigiran.

Pioniri i juniori počinju s natjecanjem 18. travnja 2022. godine, a finali u svim  kategorijama planirani su za Dan grada Vrbovca. Za pobjednike i finaliste kupa u svim kategorijama osigurat ćemo pehare i medalje.

Koje aktivnosti još planirate u okviru NS Vrbovec?

U narednom periodu cilj nam je prije svega pojačati rad s mlađim kategorijama u svim klubovima s područja NS Vrbovec. Prije svega tu mislim na stručno-pedagoški dio. Logistički ćemo pomoći entuzijastima s područja općine Preseka da se ponovno pokrene rad kluba.

Osim kupa prstića želja nam je pokrenuti i Ligu prstića na području NS Vrbovec. Sa svim ostalim projektima upoznat ćemo svekoliku javnost na vrijeme putem medija.

Na kraju bih se zahvalio svim mojim suradnicima na izuzetno korektnom i fer odnosu, posebno predsjedniku Antoniu Badrovu, dopredsjedniku Mati Jeliću, članovima Izvršnog i Nadzornog odbora NS Vrbovec, Dejanu Budiću predsjedniku sudačke organizacije NS Vrbovec, Andriji Koreniki predsjedniku Zbora delegata NS Vrbovec, Mireli Gubijan predsjednici medicinskog osoblja NS Vrbovec, Nogometnom savezu Zagrebačke županije, svim klubovima s našeg područja i medijima koji nas podržavaju i prate naš rad, posebno Radio Vrbovcu.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime