“Svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”

0
Komunalac add

U ponedjeljak, 14. veljače obilježava se Međunarodni dan darivanja knjigom. Riječ je o volonterskom projektu kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj Međunarodnog dana darivanja knjigom jest potaknuti djecu i odrasle da daruju knjigu ili slikovnicu.

Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.

U Narodnoj knjižnici Vrbovec ovim se povodom već tradicionalno prikupljaju knjige pa tako i ove godine možete donijeti knjige koje vam više ne trebaju, a još su u dobrom stanju. Knjige će se prikupljati od 14. do 28. veljače u radnom vremenu vrbovečke knjižnice.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime