Svjetski dan zaštite okoliša uz edukativne i zabavne radionice

0
Komunalac add

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja diljem svijeta, na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972. godine posvećene okolišu, a na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.

Dan posvećen očuvanju i zaštiti okoliša obilježit će se sutra i u Vrbovcu, na Ljetnoj pozornici od 9.45 sati. U sklopu obilježavanja bit će predstavljen i projekt “Pametnija glava, zelenija trava” kojeg zajednički provode Grad Vrbovec, Općina Gradec i Općina Preseka, u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Vrbovca i tvrtkom Komunalac Vrbovec.

U službenom dijelu programa sudjeluju gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec, načelnik Općine Preseka Nikola Kožar te direktor Komunalca Vrbovec Mato Jelić. Građanima će reći nešto više o gospodarenju otpadom, dosadašnjim i budućim projektima. Program se zatim nastavlja edukativnim, kreativnim i zabavnim radionicama za djecu vrtićke i predškolske dobi, koja će kroz igru učiti kako pravilno razvrstavati otpad i kako od starih predmeta izraditi nove.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime