Svjetski dan plesa

0
Komunalac add

Danas obilježavamo Svjetski dan plesa. Ovaj se dan slavi od 1982. godine kada je UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo inicijativu za njegovo obilježavanje. Izabran je 29. travnja u spomen na začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea koji je rođen na spomenuti datum.

Članovi HKUD-a Petar Zrinski čestitali su svim plesačicama i plesačima njihov dan. Inače, svjetski dan plesa HKUD Petar Zrinski obilježava svake godine tradicionalnim koncertima, ali ove godine to nažalost nije moguće zbog izvanrednih okolnosti te mjera koje su na snazi zbog sprječavanja epidemije koronavirusa. No ipak su uputili čestitku uz naglasak da ples nije samo ono što se vidi na sceni – Nama je to puno više. Probe, druženja, zabave, putovanja, prijateljstva i ljubavi – poručuju članovi HKUD-a Petar Zrinski.

Osnovna ideja ovog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime