Svjetski dan mentalnog zdravlja u Vrbovcu

0
Komunalac add

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja (10. listopada), Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec i Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije održali su u prepunoj dvorani velike gradske vijećnice tribinu s ciljem podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja.

Predavanje na temu “Što znamo o depresiji i suicidu” održao je Oliver Ojdanić, psihijatar Centra za krizna stanja i prevenciju suicida KBC-a Zagreb. Prevencija samoubojstva u središtu je ovogodišnje kampanje, jer svake godine najmanje 800 tisuća ljudi u svijetu oduzme si vlastiti život. Suicid je drugi po redu uzrok smrti mladih u dobi od 15 do 29 godina. Kako bi se smanjila stopa samoubojstava potrebno je smanjenje stigme povezane s duševnim bolestima i bolji pristup skrbi o mentalnom zdravlju.

U sklopu Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije djeluje Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti koja organizira psihološka savjetovališta u nekoliko gradova naše županije, uključujući i Vrbovec. Savjetovalište za osobe koje žele potražiti profesionalnu pomoć radi u Domu zdravlja Vrbovec, svaki drugi utorak od 8 do 12 sati. Za dolazak se treba naručiti na broj: 01/2793-163.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime