Svjetski dan djece: “Pretvorimo teškoće u mogućnosti”

0
Komunalac add

Danas obilježavamo Svjetski dan djece, dan kada se slavi obljetnica usvajanja Konvencije o pravima djeteta. Povodom obilježavanja UNICEF ove godine pokreće kampanju za podršku djeci s teškoćama i njihovim obiteljima pod sloganom „Pretvorimo teškoće u mogućnosti“. Cilj kampanje je osigurati djeci s teškoćama u Hrvatskoj potrebne usluge rane intervencije, a sredstva koja će biti prikupljena kampanjom UNICEF će ulagati u osiguravanje terapija, opreme i stručne podrške za djecu s teškoćama i njihove obitelji.

Inače, UNICEF podupire razvoj i pružanje usluga rane intervencije, kao integrirane i koordinirane zdravstvene i socijalne skrbi te stručnih službi za obrazovanje, ključnih za razvoj djece s teškoćama u razvoju. Sredstva prikupljena u kampanji za djecu s teškoćama UNICEF će uložiti u: usluge rane intervencije na daljinu, važne za obitelji koje nemaju pristup uslugama zbog udaljenosti, troškova ili nedostatka usluga, zatim za nabavu opreme za terapiju senzorne integracije i didaktičke opreme za ustanove diljem zemlje te edukaciju stručnjaka koji pružaju podršku djeci s teškoćama i njihovim obiteljima (zdravstveni radnici, stručnjaci u sustavu socijalne skrbi, udomitelji).

UNICEF poziva partnere, medije, tvrtke i građane da podrže kampanju za djecu s teškoćama u Hrvatskoj kako bi im osigurali kvalitetnu podršku kroz usluge rane intervencije.

Donirati se može putem web stranice www.unicef.hr ili uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524, poziv na broj 20462-989

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime