Svibanj u znaku vatrogasaca

0
Komunalac add

Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca u svibnju će, u sklopu proslave zaštitnika vatrogasaca Sv. Florijana, provoditi brojne aktivnosti. Najavljene su stručne edukacije te razne preventivne mjere namjenjene djeci i građanima, sve naravno kako bi im se što više približili rad vatrogasaca i protupožarna aktivnost na području Grada Vrbovca i okolice.

Tako je već 28. travnja najavljen tradicionalni mimohod vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca, uz misu u kapelici Sv. Florijana u Gradečkoj ulici (11:30 sati). Nakon toga organizirano je zajedničko druženje u prostorijama DVD-a Vrbovec.

Dani otvorenih vrata za djecu sve vrtićke dobi održat će se 3. svibnja na prostoru ispred garaža DVD-a Vrbovec. Tom prigodom vatrogasci će djeci pokazati vatrogasnu opremu i tehniku, a organizirano je i vatrogasno natjecanje za najmlađe.

Na Dan Sv. Florijana, 4. svibnja, vrbovečki vatrogasci idu na svetu misu biskupije Križevačko-koprivničke u organizaciji biskupa Vjekoslava Huzjaka.

Zatim je u planu veliko vatrogasno natjecanje djece, mladeži i odraslih, koje se u suradnji s DVD-om Gaj na stadionu NK Gaja, održava 11. svibnja.

– Isto tako, dijeljenjem letaka i drugog promidžbenog materijala, skrenut ćemo pažnju cjelokupnom stanovništvu o važnosti preventivnog djelovanja na protupožarnoj zaštiti građana i imovine. U sklopu mjeseca zaštite od požara provodit će se još niz mjera i radnji koje bi trebale pridonijeti što sigurnijem i lagodnijem životu naših građana i očuvanju njihove imovine – poručuju iz Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca.

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime