Sveti Nikola posjetio Dječji vrtić DIN-DON u Gradecu

0
Komunalac add

Danas je u Dječjem vrtiću DIN-DON u Gradecu obilježen blagdan Svetog Nikole. Općina Gradec osigurala je prigodne poklone za sve mališane, a koji su im danas i podijeljeni. Vrtićanci su s nestrpljenjem čekali Svetog Nikolu uz veselu pjesmu i ples koje su izveli sa svojim odgojiteljicama. Nakon podjele darova uslijedila je i molitva koju su mališani izmolili uz pomoć župnika Župe Ranjenog Isusa u Gradecu vlč. Damira Burlića. Nakon podjele darova u vrtiću, održana je i podjela učenicima u OŠ Gradec.

Danas je poseban dan za naše mališane u novoizgrađenom vrtiću u Gradecu. Po prvi puta smo podijelili poklone vrtićancima povodom Svetog Nikole. Također darivat ćemo djecu u OŠ Gradec, a jednako tako ćemo darivati djecu u svim našim područnim školama. Obzirom da Gradec ima dugogodišnju tradiciju da daruje svu djecu, tako će poklone dobiti i na maloj polnoćki koja će na Badnjak biti održana u našoj župnoj crkvi. Božić je vrijeme darivanja, a naša općina je zaista socijalnoj osviještena i osviještena prema naraštajima koji će ovdje ostati iza nas – poručila je načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec.

Podsjetimo, u sklopu ostalih adventskih događanja održat će se i kićenje centra Gradeca, vrtića, crkve i zgrade Općine u subotu, 18. prosinca. Na Badnjak će se u Župnoj crkvi Ranjenog Isusa u 19 sati tradicionalno održati Mala polnoćka na kojoj će sva djeca dobiti darove. Također, jučer je zapaljena druga svijeća na adventskom vijencu ispred Župne crkve. Vijenac su okitili vrtićanci uz pomoć časnih sestara.

Ove godine zbog epidemiološke situacije i mjera stožera odlučili smo smanjiti program događanja povodom Adventa kako bismo izbjegli velika okupljanja. Stoga neće biti proslave, odnosno dočeka Nove godine u centru Gradeca, niti drugih događanja koje smo inače imali povodom blagdana. Nadam se da će iduće godine biti znatno bolja situacija i da ćemo moći organizirati i ostvariti sve što nismo sada. Sada želimo da ove božićne blagdane stanovnici ipak provedu u obiteljskom okruženju  – dodala je na kraju načelnica Ambrušec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime