Svestrane aktivnosti zaštitni znak NK Bana Jelačića

0
Komunalac add

NK Ban Jelačić je održao izvještajnu skupštinu u društvenom domu u Gostoviću. Kao gosti bili su nazočni vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj, tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić, predsjednik Nogometnog središta Vrbovec Antonio Badrov i tajnik Marinko Kostiha, predsjednik NK Vrbovca Mato Jelić i sponzori.

Predsjednik Bana Jelačića Dino Juričić je vodio skupštinsku sjednicu. Pozdravne govore održali su Antonio Badrov, Stjepan Zdenko Brezarić i Petar Zovko koji su ukazali na svestranu angažiranost kluba kako na sportskom, tako i na humanitarnom i društvenom djelovanju u razvoju sporta na području grada Vrbovca. U svom govoru gradonačelnik Kralj je posebno naglasio da Grad ulaže velike napore da se u Banovu sagradi sportski objekt – zgrada prema potrebama kluba i na ponos grada Vrbovca.

Predsjednik Dino Juričić naglasio je da je u razdoblju od 2021. do 2022. bilo mnogo klupskih aktivnosti. – Na sportskom planu u sezoni 2021./22. su ostvareni ovi rezultati: seniori 8. mjesto u 1. ŽNL Istok, pioniri 5. mjesto i limači 7. mjesto. U jesenskom dijelu prvenstva 2022./23. zabilježeno je: seniori 13. mjesto u 1. ŽNL Istok, pioniri 1. mjesto, juniori 5. mjesto i limači 2. mjesto. Vidljiv je pomak u radu u kategorijama mladeži te je ponovo formirana juniorska ekipa. S mladim nogometašima uspješno rade treneri Saša Uremović i Zoran Tarandek. Finaliziran je projekt rasvjete cijelog terena i postavljena zaštitna mreža iza golova. Izvršena su konstantna ulaganja u infrastrukturu zbog višegodišnjih problema sa zgradom koju klub koristi za svlačionice i druge aktivnosti. Na održavanju igrališta su izvršeni radovi prosijavanja gnojem, humusom i pijeskom. Projekt zalijevanja igrališta i dalje predstavlja problem, ali to zahtijeva i velika financijska sredstva – istaknuo je Juričić.

Također, izvršen je priključak zgrade na plin te postavljenje video nadzora. Nabavljena su razna kuhala i sušilica rublja te police. Kupljena je sportska oprema za sve kategorije nogometaša, preko 100 trenirki, dresovi i majice… – Na humanitarnom području smo i dalje nastavili suradnju volontiranja s Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovec pa smo tako u 2021. godini sudjelovali u akciji prikupljanja pomoći za stanovnike Banovine nakon petrinjskog potresa. U 2022. godini smo sudjelovali u prikupljanju donacija za Ukrajinu te organizirali humanitarni utakmicu za ukrajinske izbjeglice koje su trenutno svoj dom pronašle na području grada Vrbovca – dodao je Juričić.

Od GDCK Vrbovca smo za svoj humanitarni rad 2021. godine primili priznanje koje nam je uručila ravnateljica Jelena Mucko. Godine 2021. smo sudjelovali na vrbovečkom Adventu. Na sportskom planu u 2021. godini smo sudjelovali na memorijalnom turniru Mudrić – Smajlović u Gradecu, dok smo u 2022. godini igrali na memorijalnom turniru Čedomil Drvenkar, na turniru u Križevcima, te na turniru Pikolo u Vrbovcu i kupu prstića u Bedenici. Organizirali smo nogometne turnire sponzora, memorijalnu utakmicu Colarić – Prpić, pomogli u organizaciji sportskih susreta umirovljenika u Banovu. Pored toga organizirana su i ribolovna natjecanja „Babuška kup“ na našem jezeru. Izvršili smo najam igrališta i sportskih objekata u 5 navrata. Organizirali smo 2022. godine team building – Dravski gaj za naše seniore, kao i mnoge radne akcije na uređenju okoliša na našim sportskim terenima – istaknuo je.

Blagajnik Marko Mikulić podnio je financijsko izvješće za 2022. godinu u kojem je naveo da su prihodi iznosili 124.575​,00 kuna, a izdaci 94.378,00 kuna. Tako je 2022. godina završila u plusu 30.197,00 kuna. U ime nadzornog odbora izvješće je podnio Sandi Šoda.

Predsjednik Dino Juričić je u Planu rada za 2023. naglasio kako je klupski primarni cilj  ostanak u 1. ŽNL Istok te su zbog tog razloga početkom 2023. godine povjerenje poklonili iskusnom i poznatom treneru Zdenku Dimoviću, koji je na tom mjestu zamijenio Zdravka Tarandeka. Na sportskom planu naglasak je stavljen na nastavak dobrog i intenzivnijeg rada s mlađim kategorijama, dodatno povećanje broja djece u mlađim kategorijama te promocija juniora u seniorsku ekipu. – Dakako da su sve aktivnosti i dalje usmjerene na izgradnju nove sportske zgrade. U Financijskom planu za 2023. predviđamo prihode u iznosu od 19.920,00 eura, a rashodi 16.095,00 eura. Klub će tako i vlastitim sredstvima sudjelovati u uređenju sportskih prostorija nove sportske zgrade čija će izgradnja krenuti u idućem razdoblju – rekao je. Skupštinari su sva izvješća jednoglasno prihvatili.

Predsjednik Dino Juričić je uručio klupsko priznanje za predani i nesebični rad u 2022. godini tajniku Darku Tarandeku. NK Ban Jelačić je po završetku skupštine koja je protekla u pravom sportskom i tolerantnom ozračju organizirao domjenak za sve goste, sponzore i članove kluba.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime