Svečanom sjednicom započela proslava Dana Općine Farkaševac

0
Komunalac add

Proslava Dana Općine Farkaševac započela je danas svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Sjednici su prisustvovali brojni uzvanici i gosti, među njima, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, potpredsjednica Županijske skupštine i načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša, načelnik Općine Preseka Nikola Kožar, načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak te brojni drugi.

U pozdravnom govoru, načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić osvrnuo se na brojne realizirane projekte na području općine. Kao jedan od najvećih svakako je otvaranje brze ceste. – Otvorenju dionice prisustvovao je državnih vrh na čelu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem. Vezano uz brzu cestu, proširena je i rekonstruirana državna cesta od čvora Farkaševac do granice s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, a u vlastitom smo aranžmanu od kružnog toka do mjesnog groblja u Farkaševcu izgradili nogostup u dužini od 470 metara – podsjetio je Draganić te uputio kritike Županijskoj upravi za ceste Zagrebačke županije koja je prije nekoliko godina započela s projektiranjem ceste od Praščevca do Kabla te ishodovala lokacijsku dozvolu koja je na kraju propala zbog isteka zakonskih rokova.

Općina ide u korak s tehnologijom te su realizirana bespovratna sredstva u okviru projekta WiFi4EU za besplatan pristup internetu na javnim prostorima. Vodilo se i računa o održavanju infrastrukture, tako su u protekloj godini uređeni i opremljeni društveni domovi u Bolču, Praščevcu, Ivančanima, Majuru, Kablu, Gornjem Bolču i Žabnici. U tijeku je priprema dokumentacije za javnu nabavu za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića u Farkaševcu. – Vrijednost projekta je oko 6 milijuna kuna. Gradit će se vrtić za 42 djece, s mogućnošću proširenja kapaciteta za 60 djece – naglasio je načelnik.

Od ostalih projekata načelnik Draganić je izdvojio i skorašnji završetak reciklažnog dvorišta, planiranu modernizaciju javne rasvjete, sufinanciranje vatrogasne zajednice, nogometnih klubova, sportaša pojedinaca, male škole i vrtića te prijevoza učenika srednjoškolaca. Sufinanciranje nabave udžbenika i potpora rodiljama. Općina radi i na razvoju turizma. – Pri kraju je i postupak donošenja Urbanističkog plana uređenja turističke zone Kabal, koji će investitoru omogućiti izgradnju dvadesetak objekata turističke namjene, što predstavlja početak ruralnog turizma na našem području – zaključio je Draganić.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić pohvalio je trud uložen u razvoj općine i poboljšanje kvalitete života. – Iza svega stoji veliki trud i rad načelnika i njegovog tima. Nadam se da će i oni koji odlučuju u Zagrebačkoj županiji pomoći financijski i logistički sve projekte na području općine za još kvaliteniji i ljepši život svih mještana– rekao je Frankić. Izvješćem načelnika zadovoljan je i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan. – Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje. Ovo je jedna od najistočnijih općina u županiji, kažu mala općina, ali prema svemu što sam vidio vrlo napredna. Sve što smo čuli svjedoči o tome da politika općine ide u susret javnom interesu i radu za opće dobro – poručio je Mikuljan.

Proslava Dana općine Farkaševac nastavlja se sutra i prekosutra. Pripremljen je bogat zabavni, sportski i kulturno-umjetnički program.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime