Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Preseka

0
Komunalac add

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan općine Preseka. Sjednici održanoj u Vatrogasnom domu u Kraljevom Vrhu prisustvovali su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, zamjenik gradonačelnika grada Vrbovca Marko Belošević, načelnica općine Rakovec Brankica Benc, predstavnici općina Dubrava i Gradec te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Na početku sjednice goste je pozdravio novi načelnik općine Preseka Martin Martić. –Kao novi načelnik krenuo sam s puno optimizma i borbe u ostvarenje projekata i nadam se da ću svaki taj projekt uspjeti realizirati, uz pomoć mojih suradnika i vijećnika. Vjerujem da ćemo Preseku dići na noge i da će napokon malo prodisati – rekao je Martić.

Stanovnicima je Petrovo čestitao župan Stjepan Kožić. –Nadam se da ćete uspjeti realizirati sve rečeno u izbornoj kampanji, vlastitim sredstvima i kroz pomoć Zagrebačke županije i drugih državnih institucija. Zajednički možemo puno toga, kroz rad i suradnju stvarati kvalitetnije uvjete života u općini. Ne smijemo zaboraviti EU fondove, bez kojih se mnogi projekti ne bi mogli realizirati – istaknuo je Kožić.

Prisutnima se obratila i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc. –Uz proslavu Dana općine i župe danas smo ovdje kako bi dali potporu i lokalnoj samoupravi i vodstvu općine u realizaciji svih programa za dobrobit stanovnika općine. Tvrdim da je potez osnivanja općina 90-godina bio jako dobar i mislim da općine nisu tada osnivane, da bi Hrvatska danas imala puno manje stanovnika jer bi iseljavanje bilo puno veće. Uz novo vodstvo, u općini se osjeća jedan veliki optimizam – poručila je Benc.

Petrovo se slavi tradicionalnim proštenjem u centru Preseke, a za dobru atmosferu i domaće delicije i kapljice brine se Udruga vinogradara Kaptol – Preseka i lovačko društvo Fazan Preseka.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime