Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Dubrava i župe sv. Margarete

0
Komunalac add

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan općine Dubrava, župe sv. Margarete i Dan Osnovne škole Dubrava. Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Općinskog vijeća Ante Grizelj, a sjednici su prisustvovali izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik Tugomir Majdak, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora saborski zastupnik i načelnik općine Rugvica Mato Čičak, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Nakon uvodnog filma o brojnim realiziranim i planiranim projektima, uzvanike je pozdravio načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša. –Protekle dvije godine bile su izazovne, epidemija je značajno utjecala na sve segmente života i rada, ali zajedničkim snagama, radom i ustrajnošću oduprli smo se epidemiji. Proteklih smo godina uspjeli napraviti puno toga, osigurali smo bolju prometnu povezanost, kvalitetnije vrijeme za naše stanovnike, bolje uvjete života u Dubravi. No posao još nije gotov i dalje ćemo ustrajno raditi na poboljšanju kvalitete življenja u našoj općini, osigurati perspektivnu budućnost mladima, ali i siguran i bezbrižan život našim starijim mještanima – poručio je načelnik Okroša te zahvalio Vladi RH i Zagrebačkoj županiji u pomoći pri realizaciji projekata.

Na brojnim uspješnim projektima čestitao je izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Tugomir Majdak. –Budući da dolazim iz tog resora želio bih reći nekoliko riječi o Ministarstvu poljoprivrede koje je posebno osjetljivo i tome pridaje pažnju kada ulažete u infrastrukturu na ruralnom prostoru. To je s jedne strane urbanizacija ruralnog prostora, ali s druge strane očuvanje tradicije, koja će održati ljude na ovom prostoru, da se bave poljoprivredom i drugim djelatnostima, a na tome ćemo vam mi kao Vlada i Ministarstvo poljoprivrede pomagati. Očekujemo i daljnju realizaciju kroz Regionalni centar za razvoj stočarstva ovdje u Dubravi što će biti jedna nova dimenzija razvoja – naglasio je Majdak.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora prisutne je pozdravio saborski zastupnik načelnik općine Rugvica Mato Čičak. –Pratim općinu Dubrava od samih početaka, sve što ste napravili od 2017. godine do danas velika je stvar, to je pomak u svim dijelovima razvoja, od infrastrukture do onog što je najbitnije, a to je ulaganje u djecu i mlade. Bitno je da ste se usmjerili na povlačenje sredstava iz EU fondova, pred nama je zahvaljujući premijeru 20 milijardi eura i to je jedna velika šansa, ne samo za Dubravu, već za našu županiju i cijelu Hrvatsku – istaknuo je Čičak.

Čestitke svim žiteljima općine Dubrava uputio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. –Također čestitke vodstvu općine na svemu što čine i na upornom radu. Borit ćemo se svi dalje kroz razne projekte da što više razvijamo naše sredine. Županija uvijek stoji uz naše općine i gradove, rekao bih da gotovo i nema projekta u kojem Županija nije sudjelovala sa značajnim iznosima. Pozivam vas da naša suradnja bude i dalje na visokoj razini te da zajednički ostvarimo ono što žitelji od nas očekuju – rekao je Kožić.

U ime prisutnih gradonačelnika i općinskih načelnika prisutne je pozdravio načelnik općine Farkaševac Matija Copak. –Čestitam cijeloj općini, posebice vodstvu na velikom napretku ostvarenom u protekle četiri godine. Želim puno sreće u daljnjem razvoju i vjerujem da ćemo i dalje surađivati kao i dosad – naglasio je Copak.

U sklopu obilježavanja Dana općine Dubrava izaslanstvo općinskog vijeća položilo je vijence na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Dubravi, za koje je zatim održana i misa u crkvi sv. Margarete.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime