Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Dubrava i 930 godina Dubrave

0
Komunalac add

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je obilježen Dan općine Dubrava i 930. obljetnica postojanja Dubrave. Sjednici su prisustvovali brojni uzvanici i gosti, među njima izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih općina, općinski vijećnici, djelatnici, predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Na početku sjednice goste je pozdravio načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša. Govorio je o dugoj povijesti Dubrave koja se prvi put spominje davne 1094. godine, ali i aktualnim projektima. – Najstarije smo mjesto u Zagrebačkoj županiji i s ponosom mogu reći da je 1527. godine u Dubravi okrunjen ugarsko-hrvatski kralj Ivan Zapolja te zasjedao Hrvatski sabor u više navrata. Dubrava ima tradiciju, plemenite, poštene i vrijedne ljude. Dan prije velike proslave prošetao sam Dubravom i popeo se na vrh dječjeg vrtića koji se gradi i kakvog nema trenutno u Hrvatskoj. Za manje od godinu dana otvorit će se vrtić na 2000 četvornih metara sa sportskom dvoranom, jer smatramo kako je važno poticati razvoj sporta od najranije dobi – rekao je Okroša te zahvalio svojim suradnicima i svim djelatnicima Općine Dubrava.

Načelnik Okroša zatim je uručio priznanja zaslužnim Dubravcima. Ovogodišnji dobitnici su Emina Burek (OPG Burek) za naslov mliječne farme 2023. godine, Mažoretkinje općine Dubrava za uspjehe na državnom prvenstvu, Luka Čus za uspjehe na državnom natjecanju iz biologije, Teo Crnogaj za uspjehe na državnom prvenstvu u karateu, Đurđica Jurik Kukec autorica knjige Povijest Dubrave te Krunoslav Markonić za doprinos razvoju vatrogastva na području Dubrave.

Dan općine Dubrava čestitao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. – Nevažno je koliko je kubika neke zgrade sagrađeno, sav asfalt i sva kanalizacija ako nemate ljudi, ako nema života. Zato mi je posebno drago vidjeti danas sve nagrađene, drago mi je da se cijene ljudi i udruge i da se u to ulaže – naglasio je Gregurović.

Čestitke je uputio zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec koji je naglasio kako se iz svega priloženog vidi da općina svake godine sve više napreduje. – Ovo je zaista jedno ugodno mjesto za život. Osim vizije za budućnost i nove projekte, treba imati i kvalitetne ljude, a u ovoj općini toga ne nedostaje – rekao je Kolarec.

U ime prisutnih gradonačelnika i načelnika čestitala je načelnica općine Gradec Ljubica Ambrušec te naglasila važnost zajedništva za budući razvoj. – Drago mi je uvijek kada imamo naše zajedničke sastanke na kojima dogovoramo zajedničke projekte i kada zajedno djelujemo i radimo. Bez tog zajedništva nema ni života – poručila je načelnica Ambrušec.

Na svečanoj sjednici Povelju o prijateljstvu potpisali su načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša i načelnik općine Grude (Bosna i Hercegovina) Ljubo Grizelj. Povodom obilježavanja Dana općine Dubrava i 930 godina Dubrave od danas do ponedjeljka, 10. lipnja u Dubravi se održava manifestacija “Dubravafest” s bogatim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima. 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime