Svečano otvoreni radovi na izgradnji vodovodne mreže u Vrbovcu

0
Komunalac add

U Vrbovcu su danas svečano otvoreni radovi na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže s pratećim objektima, u sklopu projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok”.

Svečanosti u domu DVD-a Celine prisustvovali su izaslanik predsjednika Vlade RH ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj te načelnici općina Gradec, Rakovec, Preseka, Farkaševac i Dubrava.

Ministar Bošnjaković podsjetio je na dugačak put od prve ideje do konačne realizacije projekta. –Danas smo konačno došli do one najdraže nam faze, u kojoj se radi i kopa i kada nakon svih sastanaka i dogovora naši građani vide da se sada napokon nešto i događa – istaknuo je Bošnjaković.

Ovaj će projekt gradove i općine nadomak naše metropole konačno uvesti u 21. stoljeće, naglasio je župan Stjepan Kožić. –Tu postoje općine koje nemaju ni metra javnog vodovoda, za Zagrebačku županiju to bi trebalo biti nezamislivo, krenuli smo intenzivno promijeniti tu našu stvarnost – rekao je župan.

Svima koji su pomogli u ostvarivanju ovog dugoočekivanog projekta zahvalio je gradonačelnik Denis Kralj. –Ovo je veliki dan za grad Vrbovec i naših susjednih pet općina, dan kada je započela gradnja vodovoda u većini naših sela i kućanstava. Ovo je isto tako i primjer jedinstva naša četiri grada i 10 općina, samo tako mogli smo povući ta značajna sredstva iz EU fondova, koji nas guraju prema naprijed – istaknuo je Kralj.

Na vodoopskrbnom području Vrbovec izvest će se rekonstrukcija 9.250 m vodoopskrbne mreže, pojasnio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten. –Radimo oko 5 tisuća novih priključaka i zapravo priključenost dižemo na više od 80 posto. Ovim projektom gradimo novih 220 kilometara vodoopskrbne mreže – istaknuo je Masten.

Radovima su obuhvaćeni grad Vrbovec i općine Dubrava, Gradec, Rakovec, Preseka i Farkaševac. Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata na vodoopskrbnom području Vrbovec vrijedan je više od 220 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost cjelokupnog projekta 707 milijuna kuna bez PDV-a. Iz Kohezijskog fonda financira se iznos od 483.953.845 kuna, dok će VIOZŽ sudjelovati s iznosom od 44.630.883 kuna. Iz Državnog proračuna Republike Hrvatske bit će izdvojeno 89.261.767 kuna, a u projektu sudjeluju i Hrvatske vode, i to s iznosom od 89.261.767 kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime