Svečano otvorena nova cesta Vrhovec – Mlaka

0
Komunalac add

Danas je u promet svečano puštena novoasfaltirana cesta Vrhovec – Mlaka, dugačka 1700 metara. Otvorenju prometnice prisustvovali su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i načelnica općine Rakovec Brankica Benc.

Nova je cesta izuzetno važna za stanovnike Vrhovca i okolnih naselja Goli Vrh, Samoborec, Peskovec i Negovec kojima se značajno skraćuje put do čvorišta Sv. Helena.

Ova je cesta stoljetni san za stanovnike ovih naselja, ali i ostalih stanovnika općine Rakovec i grada Vrbovca. Realizacija ovog projekta će izroditi neke nove mogućnosti, u smislu razvoja gospodarstva na ovom području i povećanja standarda stanovnika. Za mještane se skraćuje put do čvorišta Sv. Helena i do autoputa Zagreb – Varaždin za 6 kilometara u jednom smjeru. Ljudima koji svakodnevno putuju u Zagreb na posao, to na mjesečnoj i godišnjoj bazi predstavlja značajnu uštedu, koju će sigurno osjetiti u svojim kućnim budžetima – pojasnila je načelnica Brankica Benc i zahvalila Zagrebačkoj županiji bez čije se suradnje ovaj projekt ne bi mogao realizirati.

Važnost ove ceste je nemjerljiva, složio se gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Kad sam kao mladi vijećnik još prije osam godina ušao u Gradsko vijeće, prvo pitanje kojeg se sjećam je pitanje predsjednika Mjesnog odbora Vrhovec Vlade Grežine upravo o ovoj cesti. Tako sam saznao za ovu cestu i koliko ona znači mještanima. Zahvaljujem načelnici Benc, koja je puno truda uložila u ovaj projekt, radove obilazila svaki dan i brinula se da sve bude kako treba. A, ono što je bilo presudno u cijeloj priči upravo je pomoć Zagrebačke županije – istaknuo je Kralj.

Projekt je većim dijelom financiran sredstvima Zagrebačke županije u iznosu od 636 tisuća kuna,  dok su Grad Vrbovec i općina Rakovec zajedno izdvojili oko 160 tisuća kuna.

Shvatili smo kao županija da je ovo nužno i da se o ovom poslu govori već dvadesetak godina, no da se nikako ne uspijeva realizirati. Dogovorili smo s općinom Rakovec i Gradom Vrbovcem da se jave na natječaj u sklopu programa Pomoć pri izgradnji infrastrukture, tako je najveći dio tih sredstava osigurala upravo Zagrebačka županija u iznosu od 510 tisuća kuna te dodatnih 120 tisuća kuna Županijska uprava za ceste. Ovu će prometnicu sada koristiti oko dvije tisuće stanovnika grada Vrbovca i 750 stanovnika općine Rakovec. Nadam se da smo za njih napravili jedno dobro djelo i to ćemo nastaviti raditi i dalje – zaključio je župan Stjepan Kožić.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime