Sve je spremno za VUMfest 2021

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih danas i sutra organizira VUMfest 2021. Tradicionalno festivalsko druženje ove se godine održava kroz dva dana.

Kao centralno događanje VUMfest-a planira se održavanje koncerata kao poticaj razvijanja mladih autorskih bendova i motivacija mladoj populaciji na bavljenje glazbom i autorskim radom. Tako će u prvoj festivalskoj večeri, 2.7., nastupiti 3 izvođača s područja Vrbovca i Gustafi (Vodnjan), prepoznatljivi po spajanju rock glazbe sa istarskom narodnom glazbom i bluesom te se smatraju jednima od glavnih predstavnika ča-vala. Najpoznatiji su po hit pjesmama Sanjati ćemo žuto, BrkicaKega si sanjalaKatarinaKadi su ta vrataKurijera i dr.

Od domaćih snaga prvu večer će nastupiti vrbovečki bendovi: Crossroads, Brzi express i The Scavengers, a za chill out zonu prije koncerta je zadužen DJ Woodoo Ray, mladi DJ iz Vrbovca također autorske i nezavisne scene.

Drugu festivalsku večer nastupit će: od 19 sati DJ iznenađenja, u 20 sati održat će se čitanje poezije Milka Valenta, nagrađivanog pisca, prozaika, pjesnika, esejista i kazališnog kritičara iz Zagreba, a nakon njega će zasvirati Ivan Judaš na handpan bubnju uz pratnju za ovu prigodu okupljenog tria „Polumaraton“ kojeg čine Jurica Bažant (klavijatura), Ivan Raić (djembe bubanj) i Ivan Gazibara (fretless bass), zatim dobro poznati vrbovečkoj publici Električni hlapci i za kraj od 23 sata M.O.R.T., beskompromisni punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa.

VUMfest nudi, kao i svake godine dosada, bogat kulturno rekreativni dnevni program. Festival će započeti u petak u 17 sati predstavljanjem projekta novog pročelja i nadstrešnice, naziva „Novi zvuk boja“ te će paralelno s tim biti otvorena izložba/projekcija „AKC GARAŽE – urbani element usred polja” gdje će posjetitelji moći vidjeti presjek djelovanja udruge VUM od 2001. do danas. Projekcija će se moći pogledati od 17 sati do 24 sata te sutradan od 11 do 24 sata. U periodu od 17 sati do 20 sati posjetitelji će moći zaigrati stolni tenis, mali nogomet, odbojku na travi i društvene igre (Catan).

Drugog dana festival će se nastaviti od 10 sati uz “Šaraonu”, likovnu radionicu za djecu (Artoratorij), a od 11 do 24 sata moći će se pogledati projekcija “AKC Garaže- urbani element usred polja“. U 17 sati održat će se još jedna radionica za mlade “Alternativna stikermanija” u organizaciji udruge Artoratorij iz Vrbovca, a u 19 će biti predstavljena skulptura povodom 20 godina VUM-a koju je za ovu prigodu izradio akademski kipar Petar Popijač. Od 17 do 20 sati posjetitelji će opet moći zaigrati stolni tenis, mali nogomet, odbojku i društvene igre. Od 18 sati Ivan Judaš će održati radionicu sviranja handpan bubnja.

Programom VUMfesta potiče se volonterstvo te prikazuju ljepote volonterskog poziva na djelu. Višegodišnjim sudjelovanjem u aktivnostima VUM-a sklopljena su mnoga poznanstva i prijateljstva; mladi su prepoznali Alternativni kulturni centar ‘Garaže’ kao mjesto gdje mogu pronaći osobe sa sličnim interesima i hobijima, a što ih potiče da i sami predlažu i organiziraju aktivnosti koje se dosad nisu provodile.

Članovi udruge također će tradicionalno kuhati grah i gulaš te ga besplatno dijeliti posjetiteljima i sudionicima. Zainteresirani posjetitelji moći će besplatno kampirati na dvorišnom prostoru udruge te boravkom u gradu Vrbovcu upoznati sve njegove ljepote. Ulaz na VUMfest je besplatan.

VUMfest je već prepoznatljiv festival urbane kulture, čiji program ima za cilj podizanje kulturnih, umjetničkih, društvenih i drugih ponuda i sadržaja u gradu i županiji. Aktivnosti programa temelje se na brojnim nastupima bendova alter scene te šarolikom sadržaju u vidu različitih radionica. Festival povećava vidljivost nezavisne kulturne scene i scene mladih grada Vrbovca i Zagrebačke županije među širom javnosti te razvija publiku zainteresiranu za kulturne prakse.

Sponzori VUMfesta 2021. su: Grad Vrbovec, Zagrebačka županija, Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova, Pavić transporti i trgovina, TZ Vrbovec, Komunalac Vrbovec d.o.o., Caffe bar “Dido”, Pilsner Urquell, Obrt za građevinsku limariju Klasić, Motel Marina i Zaklada Zamah.

Sve aktivnosti provodit će se uz pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka HZJZ-a. U vanjski prostor ‘Garaža’ bit će pušten broj ljudi u skladu s aktualnim preporukama.

 

VUMfest 2021. – program

Petak & subota 2.-3.7.2021.

PETAK, 2.7.2021.

DNEVNI PROGRAM
17 “Novi zvuk boja AKC Garaže”, predstavljanje novog pročelja i nadstrešnice
17 – 24 “AKC GARAŽE – urbani element usred polja”, projekcija plakata, flajera i fotografija
17 – 20 Stolni tenis, mali nogomet, odbojka, društvene igre

KONCERTNI PROGRAM
18 DJ Woodoo Ray “Chill out zone” (Vrb)
20 Crossroads (Vrb)
21 The Scavengers (Vrb)
22 Brzi express (Vrb)
23 Gustafi (Vodnjan)

SUBOTA, 3.7.2021.

DNEVNI PROGRAM
10 “Šaraona”, likovna radionica za djecu (Artoratorij)
11 – 24 “AKC Garaže- urbani element usred polja”, projekcija
17 “Alternativna stikermanija”, likovna radionica za mlade (Artoratorij)
19 Predstavljanje skulpture „Sjedište“ povodom 20 godina VUM-a (dr.art.Petar Popijač)
17 – 20 Stolni tenis, mali nogomet, odbojka, društvene igre
18 Radionica sviranja handpan bubnja (Ivan Judaš)

KONCERTNI PROGRAM
19 DJ surprise
20 Čitanje poezije (Milko Valent)
21 Ivan Judaš i trio “Polumaraton” (Zg, Vrb)
22 Električni Hlapci (Vrb)
23 M.O.R.T. (Sinj)

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime