Sve je spremno za 49. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva u Vrbovcu

0
Komunalac add

Sve je spremno za veliki filmski događaj koji će se krajem mjeseca održati u Vrbovcu. Naime, naš će grad od 24. do 26. studenog biti domaćin 49. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva. Revija okuplja studente akademija dramske i likovnih umjetnosti, kinoklupske autore te samostalne autore iz svih dijelova Hrvatske. Na gradskim je ulicama osvanuo i službeni plakat revije s motivom vrbovečkog vodotornja. Završen je i foršpan revije, u produkciji vrbovečkog Avis Rara Studija, u režiji Augustina Koprića i u suradnji s I. osnovnom školom Vrbovec.

Objavljena je i konačna selekcija filmova u natjecateljskom programu. Selekcijska komisija koju čine redatelj Igor Bezinović, snimateljica Dinka Radonić i vrbovečki član žirija Branko Čegec, birala je između 126 pristiglih radova.

Organizatori revije, Hrvatski filmski savez, vrbovečki studio Avis Rara i Pučko otvoreno učilište Vrbovec, pripremili su i bogat popratni kulturni program koji kreće već sljedećeg tjedna. U ponedjeljak, 20.studenog, u Maloj galeriji učilišta otvorit će se izložba Verene Jakuš i Donata Radasa „Sad znaš“. Riječ je o eksperimentalnoj filmskoj instalaciji. Pjesnička večer „Perlice na tamnom nebu“ održat će se u četvrtak, 23. ovog mjeseca u Narodnoj knjižnici Vrbovec. Vrbovečka će publika imati priliku uživati u poeziji nekoliko vrbovečkih pjesnika u rasponu od najpoznatijeg Branka Čegeca, preko pokojnih Josipa Velebita, Jure Žgele i Stjepana Pajsara, do pjesnika Darka Vidovića i  na kraju Ivana Koprića, koji dosad kao pjesnik nije javno nastupao.

Svečano otvorenje revije zakazano je za petak, 24. studenog, u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec, s dvije revijske projekcije. Na reviji će biti prikazano tridesetak filmova, a osim nagrade žirija, dodijelit će se i nagrada publike koja nosi ime uglednog Vrbovčanina, književnika i prevoditelja Josipa Velebita.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva je glavno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, te uz Pulski filmski festival najstarija je filmska priredba u našoj zemlji, a svake se godine održava u drugom gradu. Vrbovec je ove godine prvi put domaćin.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime