Sve je spremno za 194. Samoborski fašnik

0
Komunalac add

Sve je spremno za 194. Samoborski fašnik koji će početi u petak, 14. veljače, na Valentinovo i potrajati do 25. veljače, potvrđeno je na konferenciji za medije održanoj u maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru.

Što nas sve očekuje u Slobodnoj Fašničkoj Republici najavili su budući vlastodršci: Princeza Sraka alias “Sraketa”, Princ Fašnik, Sudec alias Mitoman i Štef Fiškal alias Mutiman, ali i glavni operativci te pokrovitelji i sponzori: zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije i županova izaslanica Ivana Alilović, direktorica samoborske Turističke zajednice Martina Paladina te Ana Kelečić iz Erste banke, zlatnog sponzora Samoborskog fašnika.

Pod sloganom “Od bedaka do superjunaka”, fašnički superjunaci ključeve grada preuzet će od samoborskog gradonačelnika na ceremoniji koja počinje u petak u 19 sati na središnjoj pozornici na Trgu kralja Tomislava.

Bogat program 194. Samoborskog fašnika najavila je direktorica Turističke zajednice Grada Samobora Martina Paladina. –Sve počinje 14. veljače u 19  sati s ceremonijalom primopredaje ključeva grada i povorkom srednjoškolaca te potom koncertom Željka Bebeka- naglasila je Martina Paladina te dodala kako su u dane vikenda prijepodneva  namijenjena najmlađim posjetiteljima Samoborskog fašnika uz povorke gostiju, vrtića i škola i više od 3000 mališana pod maskama.

Poslijepodneva su namijenjena gostujućim maskiranim skupinama iz cijele Hrvatske i inozemstva te mjesnim odborima i njihovim alegorijskim kolima, a u kasna poslijepodneva, odnosno večeri uživat će se u glazbenom programu. Tako na Fašnik redom dolaze Željko Bebek na otvorenju, pa Šajeta, Tomislav Bralić i klapa Intrade, zatim Slavonske lole, Magazin, Opća opasnost i Tamburaški sastav Garavi te na pokladni utorak, 25. veljače, u velikoj završnici, Jelena Rozga.

Za maskirane posjetitelje Slobodne Fašničke Republike pripremljene su i bogate nagrade bilo kroz predstavljanja na glavnoj pozornici ili ispunjavanjem Fašničke putovnice, odnosno Stripovnice. Tu su i brojni popratni štandovski i ugostiteljski programi na više lokacija u centru grada, igraonice, luna park, dječje i kulinarske radionice, službena fašnička glasila Sraka i Ričet.

Još više detalja potražite u priloženom programu ili pratite na službenoj web stranici www.samobor.hr/fasnik i na društvenim mrežama, a nemojte ni zaboraviti da “bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik!”.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime