“Svakog gosta festivalu nikad dosta”

0
Komunalac add

U sklopu E-misije – Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj u Vrbovcu će uskoro biti održana radionica pod nazivom “Svakog gosta festivalu nikad dosta”.

Cilj ove radionice je upoznati predstavnike organizacija civilnoga društva s procesom organiziranja javnih događaja s praktičnim primjerima organizacije festivala kao kulturno-umjetničkog događaja, ali i događaja kojim se mogu prikupljati sredstva.

Radionicu će voditi djelatnici Centra za civilne inicijative i to u ponedjeljak, 1. lipnja u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, s početkom u 10,30 sati.

 

Otvoreni forum – Kaj su jeli naši stari

 

Podsjetimo, još jedan događaj u okviru ovog programa sredinom ožujka održan je u Vrbovcu, a riječ je o Otvorenom forum na temu turističko-kulinarske manifestacije “Kaj su jeli naši stari”.

Predstavljanje vrbovečke turističke manifestacije organizirano je u suradnji Centra za civilne inicijative iz Zagreba, Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec i Turistička zajednica grada Vrbovca.

Ravnateljica Turističkog ureda Vrbovec Ana Bakar predstavila je turističko-kulinarsku manifestaciju Kaj su jeli naši stari, govorila je o bogatoj povijesti manifestacije, ali i planovima u budućnosti, naravno s naglaskom na očuvanju tradicijske hranu. Osvrnula se i na početke ove manifestacije, sva tradicijska jela koja su kroz godine predstavljena na Kaj su jeli, a posebno je istaknula važnost očuvanja kulturne baštine.

U sklopu Otvorenog foruma održana je i rasprava o kulturno-kreativnom turizma te su o iskustvima Udruge Lima iz Slavonskog Broda govorili predstavnici Udruge Krešimir Herceg i Tin Horvatin.

Riječi je također bilo o dodatnim mogućnostima financiranja kulturnih manifestacija.

Organizatori otvorenog foruma istaknuli su da kroz ovakve aktivnosti žele potaknuti, ohrabriti i  aktivirati sudionike da osmisle projekte za osobni i lokalni razvoj i prijave ih za financiranje na EU fondove.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime