Sutra u Vrbovcu redovita nastava, štrajk ponovno u ponedjeljak

0
Komunalac add

U vrbovečkim osnovnim školama te Srednjoj školi Vrbovec sutra će se odvijati redovita nastava. Štrajk u osnovnim školama ponovno je najavljen za ponedjeljak, 14. listopada dok će Srednja škola Vrbovec službenu informaciju o nastavku štrajka imati sutra.

Sutra se štrajk u osnovnim i srednjim školama nastavlja u unaprijed određenim županijama, dok će se u svim ostalim županijama nastava nesmetano odvijati. Sutra će štrajkati u četiri županije: Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Kako prenosi HRT, na konferenciji za medije Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama istaknuo je da je danas u štrajku sudjelovalo više od tisuću ustanova.  –Jedan ciklus štrajka trajat će 10 dana. Učenici u tih 10 dana neće imati nastavu dva dana. Dakle, oni neće imati neprocjenjivu štetu. Dapače, imat će zoran prikaz građanskog odgoja i kako se građani trebaju brinuti za sebe – rekao je Mihalinec.

Svaki dan, za vrijeme štrajka, organizirat će se konferencija za novinare na kojoj će biti objavljeno gdje će se i u kojim županijama održavati štrajk slijedećeg dana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime