Sutra elektronička sjednica Gradskog vijeća

0
Komunalac add

Sutra ujutro s početkom u 9 sati vrbovečko Gradsko vijeće održat će još jednu elektroničku sjednicu. Na dnevnom je redu pet točaka. Predviđen je i Aktualni sat. –Budući da zbog mjera prevencije širenja epidemije COVID-19 moramo održati  elektroničku sjednicu, a želimo ispoštovati pravo vijećnika na postavljanje pitanja, vijećnici su mogli svoja pitanja poslati preko e-maila, a odgovor će dobiti u roku od sedam dana od održavanja sjednice – pojasnio je predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček.

Na dnevnom je redu donošenje još jednog Programa pomoći poduzetnicima za očuvanje poslovne aktivnosti zbog posebne okolnosti uvjetovane pandemijom COVID-19. Riječ je o namjenskim, jednokratnim potporama poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima. –Svakako ćemo pokušati pomoći našim poduzetnicima da lakše prebrode ovu krizu, jednokratnim naknadama ili subvenciranjem – istaknuo je Herček.

Očekuje se i donošenje Odluke o kratkoročnom zaduženju Grada Vrbovca. –Dok ćemo isplatu sredstava koja smo osigurali iz EU fondova za izgradnju novog vrtića, u planu je dizanje kredita s kojim ćemo pokriti troškove dok ovi novci ne sjednu na račun, a sve s ciljem da osiguramo da se radovi na vrtiću nastave i da na vrijeme platimo sve svoje obveze – rekao je Herček.

Na dnevnom redu je i donošenje Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Vrbovec, kao i Izmjene i dopune Pravilnika o kupoprodaji zemljišta i sufinanciranju kupoprodajne cijene zemljišta u poduzetničkim zonama. –Malo ćemo sniziti cijene zemljišta za velike kupce, koji namjeravaju veću kupnju, dakle dvije ili tri parcele – pojasnio je predsjednik Vijeća.

Na kraju sjednice očekuje se i donošenje Odluke o davanju suglasnosti na II. izmjene Plana upisa u novu pedagošku godinu u DV Vrbovec. Planirani novi rok za upise je 15. svibnja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime