Susret pjesnika “Po gospocki steza” održan u Vrbovcu

0
Komunalac add

Usprkos lošem vremenu u subotu je u Vrbovcu, u sklopu manifestacije „Lijepom  riječi do dobrosusjedskih odnosa“ održan treći po redu susret pjesnika i prozaista Vrbovca, Dugog Sela i Ivanić Grada, pod nazivom „Po gospocki steza“. Susret u organizaciji vrbovečke udruge Osebunjek, vodila je profesorica povijesti umjetnosti i engleske književnosti Jelena Magoš Kuten.

Susret je zamišljen tako da se na mjestima značajnim za Vrbovec i okolicu čita poezija i proza. – Nažalost, padala je kiša, pa smo nakon susreta u gradskom parku u Vrbovcu, morali preskočiti ostale predviđene točke susreta i nastaviti ranije od planiranog u motelu „Marina“ – naglasila je predsjednica udruge Osebunjek Katarina Zadrija. Susretu su nazočili i svoje radove čitali redom: Štefica Vanjek, Đurđa Vukelić Rožić, Stjepan Rožić, Nevenka Pavelić Gobac, Predrag Topić, Marija Petrek, Tatjana Kobija i Katarina Zadrija, dok su Ivana Žerovnik i Jelena Magoš Kuten, čitale poeziju autora po vlastitom izboru. Susretu su bili prisutni i vrbovečki pjesnik i novinar Dragan Vicković i profesorica hrvatskog jezika u mirovini Ankica Rubenčić.

Dokazali smo da nas u našim namjerama za uspostavom dobrosusjedskih odnosa na može pokolebati ni najava lošega vremena, a niti loše vrijeme kakvo nas je snašlo. Veselim se jer vidim da nije uzalud i da ljudi ideju prihvaćaju, koja je svijetla nit vodilja u ovim čudnim, da ne velim lošim vremenima – ističe Zadrija.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime