SUR festival održan i u Vrbovcu

0
Komunalac add

Hrvatsko društvo pisaca, u suradnji s Hrvatskim P.E.N. centrom, organiziralo je „13. Stih u regiji“ koji je održan od 27. do 30. lipnja u Zagrebu, Varaždinu i Vrbovcu. Ovaj međunarodni festival poezije iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH te Grada Zagreba. Zadnji dan festivala održan je u Vrbovcu u kući za odmor „Holiday Home Nightswim Inn“ u Celinama.

Direktor festivala SUR Ivan Herceg rekao je da je posebna novost ovogodišnjeg programa završni dan festivala, 30. lipnja koji je održan u Vrbovcu. Tijekom cijelog dana i večeri na pozornici su se izmjenjivali pjesnici i glazbenici. U sklopu završnog dana u Vrbovcu, u pjesničkom dijelu programa sudjelovali su: Ivan Herceg, Irena Skopljak Barić, Damir Šodan, Zvonko Karanović, Pavlina Atanasova, Ivana Jovanovska, Andrej Medić Lazarevski, Slavomira Ribarova, Janica Radeva, Krasimir Vardiev, Ana Vasung, Barbara Delać, Nataša Gudelj, Valentina Knežević, Mirko Božić, Alen Brlek.

SUR-ov pjesnički performans „Ispod kotača teku rijeke“ izvela je Nevena Radulović, a autorica poezije je Neva Lukić. Posjetitelji su mogli uživati i u mini koncertima koje su održali: Nina Romić i Jelena Galić, Dunja Knebl i Roko Margeta, Ivan Škrabe, Lidija Bajuk, Miriiam, Ivan Kapec, Tomi Novak i Damir Šodan.

Ovogodišnji festival prvi je put trajao četiri dana, dva dana u Zagrebu i po jedan u Varaždinu te Vrbovcu. Iz inozemstva je stiglo 17 pjesnika, od Ukrajine i Velike Britanije, preko Slovenije i Italije do BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bugarske. Uz njih je nastupilo i dvadesetak hrvatskih pisaca te desetak glazbenika. Festival je sufinanciran iz Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime