Sufinanciranje Škole plivanja u Nerezinama

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i načelnici općina Dubrava, Farakaševac, Preseka i Rakovec danas su s direktorom poduzeća Gradski objekti Vrbovec d.o.o. Markom Beloševićem potpisali ugovore o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama. Do sada je za ljetovanje prijavljeno ukupno 233 djece s područja grada i okolnih općina. Cijena škole plivanja za učenike trećih i četvrtih razreda osnovne škole u trajanju od deset dana je 1900 kuna, što uključuje puni pansion i prijevoz. Današnjim potpisivanjem ugovora o sufinanciranju potvrđeno je kako će polaznici desetodnevnu školu plivanja plaćati 950 kuna, dok će ostatak cijene pokriti Grad i općine.

Gradski objekti Vrbovec d.o.o. u sljedećih će pet godina upravljati Gradskim odmaralištem u Nerezinama te smo zajedno sa školama i ostalim institucijama počeli „puniti“ termine za sezonu koja je pred nama“ – rekao je Belošević naglasivši kako nova sezona, nakon dvije godine pauze, počinje 19. lipnja.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj izrazio je veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o sufinanciranju škole plivanja, a na suradnji je zahvalio i svim načelnicima okolnih općina koji su potpisali ugovor, naglasivši kako predstavnici općine Gradec to iz objektivnih razloga nisu bili u mogućnosti učiniti, jer su već ranije uspostavili suradnju s drugom agencijom, ali se nada da će i Gradec za dvije godine, kada taj ugovor istekne, svoju djecu slati u Nerezine. „Prije ovogodišnje ljetne sezone u Nerezinama neće biti značajnijih investicija, jer nema vremena za veće građevinske radove, ali ćemo djeci kupiti nove krevete, madrace i jastuke, a nakon sezone planiramo i ozbiljnije građevinske radove“ – zaključio je gradonačelnik Kralj.

Načelnica općine Rakovec Brankica Benc naglasila je kako oni oduvijek sufinanciraju školu plivanja za učenike Područne škole sa svog područja. „Drago mi je što je gradonačelnik pokrenuo ovu inicijativu jer će se nakon dvije godine stanke  naša djeca ponovno družiti u Nerezinama“ – zaključila je načelnica Benc.

Zadovoljstvo otvaranjem sezone ljetovanja u vrbovečkom odmaralištu izrazio je i načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić, koji smatra kako je šteta što već ranije nije pokrenuta inicijativa za dodatnim ulaganjem u odmarališta. „Zatvaranjem odmarališta najviše su bila zakinuta naša djeca, a zapravo imamo idealan objekt u koji treba i dalje ulagati“ – smatra Draganić. 

Pohvalama zbog otvaranja odmarališta u Nerezinama priključio se i načelnik općine Preseka Nikola Kožar, koji je izrazio nadu da će odmaralište raditi još dugi niz godina.

Današnjem potpisivanju ugovora o sufinanciranju Škole plivanja prisustvovala je i ravnateljica II. osnovne škole Vrbovec Edina Operta, koja je također podržala ovu inicijativu. „Učenici naše škole redovito su odlazili u Nerezine i meni je zapravo najljepše iskustvo upravo vođenje djece na ljetovanje. Mogu reći kako su roditelji u ove zadnje dvije godine bili izrazito tužni jer svoju djecu nisu mogli slati u Školu plivanja. Mi smo zapravo jedva dočekali da ponovno otvorite vrata odmarališta, to mogu reći u ime roditelja, jer smo svi mi emotivno vezani uz Nerezine“ – zaključila je ravnateljica Operta.

Inače, cijena ljetovanja za djecu predškolske dobi je 1700 kuna, za odrasle 2000 kuna, dok u sklopu obiteljskog popusta drugo dijete plaća 75 posto cijene, a treće i svako sljedeće 50 posto.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime