Sudačke odluke pomogle Segesti u pobjedi protiv Vrbovca

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 11. KOLO 3. NL CENTAR

SEGESTA – VRBOVEC 3: 1

SISAK, Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Ivor Firm. Pomoćnici: Zlatan Bilić i Hrvoje Radić (svi iz Zagreba).

Delegat: Ratomir Kramar (Marija Bistrica).

STRIJELCI: 0:1 Martinović (34), 1:1 Tarasenko (41 11m), 2:1 Tarasenko (58), 3:1 Tarasenko (90).

SEGESTA: Jagatić, Novaković, Desić, (od 78. Ružička), Kapac, Vučak, Tarasenko, (od 90. Solomun), Burmundžija, Braganca, Radošević, Moukachar, (od 70. Preira -), Đurić, (od 70. Stojaković).

Trener: Zoran Buinac.

VRBOVEC: Zrinščak, Trošić, K. Colarić, M. Tolić, Jantoljak, G. Tolić, Turk, Bubnjar, J. Colarić, Babić, Martinović.

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Jacob Tarasenko.

 

Utakmicu između Segeste i Vrbovca odlučile su pogrešne sudačke odluke, koje su tako izravno pomogle da domaćin ostvari pobjedu. Vrbovec je poveo u 34. minuti kada je Vlatko Martinović efektno matirao vratara Ivana Jagatića. Nakon nekoliko minuta Vrbovčani su izveli brzu akciju u kojoj je Mihael Zrinščak ispucao loptu, koju je Vlatko Martinović glavom prenio do Josipa Colarića, koji utrčava iz drugog plana i trese domaću mrežu. Međutim, na označavanje zaleđa pomoćnog suca Hrvoja Radića pogodak nije priznat što je izazvalo opću konsternaciju, kako kod vrbovečkih igrača, tako i kod svih službenih osoba Vrbovca te gostujućih navijača. Poslije prve takve sudačke odluke na štetu gostujuće momćadi, uslijedila je i druga sudačka odluka kojom je oštećen Vrbovec u 41. minuti. U gužvi u gostujućem kaznenom prostoru nakon igranja ramenom Gorana Trošića, lopta je u ruku pogodila domaćeg igrača, nakon čega je na opće iznenađenje domaćina sudac Ivor Firm dosudio kazneni udarac za Segestu. Takav sudački poklon domaćoj ekipi Jacob Tarasenko je s bijele točke pretvorio u izjednačenje.

U drugom poluvremenu Segesta je preokrenula rezultat u 58. minuti. Tarasenko je snažno šutirao, vratar Zrinščak obranio udarac, ali je Tarasenko iz odbijanca zatresao gostujuću mrežu. Imali su gosti i svoje prigode za izjednačenje. Martinovićev udarac glavom završio je uz vratnicu, a i Alen Babić nije iskoristio svoju šansu. U samoj završnici utakmice Josip Colarić se našao u mrtvoj šansi, sam pred domaćim vratarem Jagatićem, koji mu je iz blizine maestralno obranio udarac. Najbolji igrač utakmice Jacob Tarasenko je u 90. minuti zabio lijepi pogodak s 40 metara, lobao je Zrinščaka za pobjedu Segeste protiv Vrbovca 3:1.

Iako je Vrbovec odigrao borbenu i kvalitetnu utakmicu u kojoj je domaćoj ekipi stvarao puno problema iz kontranapada i polukontri, samo je zahvaljujući sudačkoj režiji u korist Segeste, ostao bez boda u Sisku. Tako se nastavio niz sudačkih pogrešaka na štetu Vrbovca kojima su oštećeni za nekoliko bodova, što ih u konačnici košta i pozicije na samoj tablici.

Sudac Ivor Firm dodijelio je tri opomene. Kod Segeste su žute kartone dobili Ivan Ružička i Dakaran Ambrosio Preira, a kod Vrbovca je požutio Josip Colarić. Zanimljivo i znakovito je da delegat Ratomir Kramar u izvještaju o utakmici niti jednom riječju nije spomenuo suđenje sudačke trojke na čelu sa sucem Ivorom Firmom.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime