Sudačka pogreška odredila pobjednika u Petrinji

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 20. KOLO 3. NL CENTAR

MLADOST PETRINJA – VRBOVEC 2: 1

PETRINJA, Igralište NK Mladost. Gledatelja 150.

Sutkinja: Zvonimir Radinić (Karlovac). Pomoćnici: Luka Sušanj (Ogulin) i Silvio Jurčević (Cetingrad).

Delegat: Darko Staniović (Lukavec).

STRIJELCI: 1:0 Lovrić (8 11m), 1:1 Martinović (45), 2:1 Miočinović (60).

MLADOST PETRINJA: Gugec, Lovrić, Perić, (od 74. Vranić), Kožić, Handanović, Miočinović, (od 86. Filipović), Šipuš, Marović, Cerovski, Baniček, Hrnčević, (od 90. Davorija).

Trener: Ivica Vidović.

VRBOVEC: Kralj, Varga, (od 58. Turk), Jantoljak, Trošić, M. Tolić, Ćosić, Bubnjar, (od 79. Gašpar), J. Colarić, (od 79. K. Colarić) Martinović, Babić, Škaro.

Trener: Dražen Biškup.

Još jednom su ove sezone vrbovečki nogometaši pognute glave napustili igralište i to novim petim porazom u nizu. No, ovaj puta su doživjeli gorak poraz u izravnom srazu s direktnim konkurentom za ispadanje protiv Mladosti iz Petrinje kojem je izravno kumovao sudac Marko Radinić iz Karlovca.

Početak utakmice je pripao Mladosti koja je povela već u ranoj fazi utakmice u 8. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Ivan Lovrić. Potom je Vrbovec imao inicijativu te je  izjednačio u zadnjim sekundama prvog poluvremena, a strijelac za goste bio je Vlatko Martinović.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 60. minuti kad je sudac Radinić svojom odlukom teško oštetio Vrbovec i izravno utjecao na pobjedu Mladosti. Očiti udarac Arijana Miočinovića po desnoj nozi Martina Tolića na 25 m od vrata Vrbovca sudac Radinić nije okvalificirao kao prekršaj. Tolić pada, svi igrači Vrbovca staju jer očekuju da Radinić dosudi slobodni udarac za goste. U međuvremenu Miočinović uzima loptu i juri u kazneni prostor gostiju i pored nemoćnog vratara Kralja postiže pobjedonosni pogodak za domaćina. Tako je kardinalna Radinićeva pogreška odlučila pobjednika derbija začelja te su sva tri boda ostala u Petrinji.

Međutim, ovdje se postavlja i pitanje odgovornosti pomoćnih sudaca koji nisu, a dužni su bili reagirati na očiti Miočinovićev prekršaj. I dok u Vrbovcu još uvijek ne mogu doći k sebi na koji su način izgubili utakmicu, postavlja se i pitanje na kojoj je utakmici bio delegat Darko Stanilović iz Lukavca. Naime delegat Stanilović je u Izvještaju o utakmici napisao: „Suci svoj posao obavili dobro uz nekoliko propusta suca vezano za tehničke mjere. Pogodci postignuti na regularan način, prvi domaćih iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, a ostali iz igre.“ Stoga se postavlja i logično pitanje zašto se onda snimaju utakmice kad suci mogu raditi što god hoće na terenu, to delegati „blagoslivljaju“ svojim tekstom, a snimak je dijametralno suprotan stvarnim zbivanjima.

Sudac Radinić je u prvih 15 minuta utakmice dodijelio tri opomene gostujućim igračima i to: Bruni Šakro (3), Luki Vargi (7) i Goranu Trošiću (14) dok je kod domaćina požutio Ivan Marović u 38. minuti.

Novi trenutak istine pred Vrbovčanima je u 21. kolu 18. ožujka 2023. kad na Gradskom stadionu dočekuje zagrebački HAŠK koji im bježi 5 bodova.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime