Stupnik na kraju sezone osam puta pogađao mrežu fenjeraša Rakovca

0
Komunalac add

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 34. KOLO

RAKOVEC – STUPNIK 1 : 8

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja: nema.

Sudac: Mihael Milin 8. Pomoćnici: Mario Stanić i Zvonimir Rončević (svi iz Dugog Sela).

Delegat: Tomislav Jurić (Nova Kapela).

STRIJELCI: 0:1 Nemanić (22), 0:2 Bilić (24), 0:3 Perić (34), 0:4 Perić (41),0:5 Šporčić (50), 0:6 Šporčić (52), 1:6 Grgoić (63), 1:7 Štefinovec (66 autogol), 1:8 Nemanić (75)..

RAKOVEC: Habijanec 6,5, M. Jaić 5, Radotović 5,5, Štefinovec 5, Baček 5,5, N. Jaić 6, Krvarić 5, (od 65. Jurić -), E. Pajur 5, Grgoić 6, Novoselec 6, P. Pajur 5.

TRENER: Hrvoje Koščević 5,5.

STUPNIK: Madžar 7, Roguljić 8, Adžemović 8, Pranjić-Kaurin 7,5 Bilić 7,5, (od 56. Jozić 7,5), Marijan 7,5 (od 46. Perković 7,5), Šporčić  8, Nemanić 8, Brkić 7,5, Šepac 7.

TRENER: Siniša Roguljić 8.

IGRAČ UTAKMICE: Filip Perić.

Žalosno je završila nogometna sezona u Rakovcu jer je domaćin doživio težak poraz od Stupnika. Iako je vratar Dominik Habijanec morao vaditi 8 puta loptu iz svoje mreže, barem je još toliko obranio teških šutova i kazneni udarac.

Stupnik je od samog početka zagospodario terenom i vršio pritisak prema domaćim vratima dok su se domaći igrači grčevito branili. Vratar Habijanec bio je izložen pravoj kanonadi gostujućih udaraca u kojoj su prednjačili Perić, Bilić, Adžemović, Nemaić i Šporčić, koji je izvrsnim obranama uspio sačuvati svoja vrata. Međutim, domaća obrana je kapitulirala u 22. minuti jer je Stupnik izveo lijepu akciju po lijevoj strani koju je iz blizine pogotkom završio Nemanić. Bilić je u 24. postigao lijepi pogodak jer je s 18 m pogodio lijevu vratnice od koje se lopta odbila u mrežu. Domaću akciju s desne strane završio je Erik Pajur koji je s 10 m pogodio desnu vratnicu. Poslije par neuspješnih pokušaja Bilić se upisao u strijelce u 34. minuti jer s 14 m pogodio u desni donji kut. Novi prekrasni gol za Stupnik zabio je Perić koji je snažno potegao s 25 i lopta je odsjela u lijevom gornjem kutu nemoćnog Habijanca, pa je prvo poluvrijeme završilo vodstvom Stupnika 4:0.

U nastavku u 50. minuti Šporčić je primio loptu kroz centralu, zaobišao vratara i zatresao domaću mrežu. Dvije minute kasnije ponovo je na sceni Šporčić koji je sada iskosa s lijeve strane s 10 m pogodio u donji lijevi kut. Brzi kontranapad izveo je Rakovec u 56. minuti, ali je udarac Grgoića s lijeve strane završio na lijevoj vratnici. Ipak počasni zgoditak za Rakovec na ubacivanje Novoselca u 63. minuti postigao je kapetan Grgoić. Nespretna reakcija Štefinovca u 66. minuti i lopta je završila u vlastitoj mreži. Golijadu je završio u 75. minuti Nemanić koji je udarcem s 16 m zatresao domaću mrežu za konačnu pobjedu Stupnika 8:1. Potrebno je napomenuti da u 81. minuti Habijanec skrivio kazneni udarac. Međutim, Habijanec se  iskupio jer je obranio najstrožu kaznu koju je izveo Šepac i potom obranio odbijenu loptu koju je tukao isti igrač.

Iako su obje momčadi odigrale utakmice u oslabljenim sastavima bila je više nego očita kvaliteta na strani Stupnika, nekadašnjeg člana 3. HNL-a, kojem momčad Rakovca jednostavno nije mogla parirati. Razočaravajuća sezona za Rakovec koju je završio u statusu fenjeraša, što znači ispadanje iz JŽNL-a. Međutim, još uvijek ostaju i teoretske šanse i za rakovečki ostanak zbog najavljenog, po tko zna koji put, sustava natjecanja na međužupanijskoj razini prilikom formiranja na jesen novih/starih 4. nogometnih liga.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime