Strmec šesti puta pobjednik kupa Nogometnog središta Vrbovec

0
Komunalac add

FINALE KUPA SENIORA NOGOMETNOG SREDIŠTA VRBOVEC 

STRMEC – RAKOVEC  2 : 0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 600.

Sudac: Martin List (Koritna) 7. Pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Gordana Katušić  (Gradec).

Delegat: Željko Meštrović (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 Kranjec (10), 2:0 Santos (62).

STRMEC: Plantić 7, Plenar 6,5, Martin 6.5, Novački 7, Posavec 7, (od 77. Lončar -), R. Kuzmić 7, (od 90. Ključar -), Antolković 7, Huzjak 6,5, (od 35. Jagić 6,5), M. Kuzmić 7, (od 71. Bedeković -), Kranjec 7,5, Santos 6,5.

Trener: Zdravko Benjak 7.

RAKOVEC: Jurić 6,5, D. Baček7, (od 46. Krvarić 6,5), Očić 6, Jaić 6,5, Jendriš 7, Blažic 6, (od 70. Štefinovec -), Radotović 6, (od 40. Bartol 6,5), F. Baček7, Dujmić 6, Čerkez 6,5, Grgoić 6,5.

Trener: Dalibor Milanović 6,5.

CRVENI KARTONI:Gabriel Martinez Pinheiro Martin (90+6), Vinicius de Melo Teixeira Santos (90+6), Vladimir Hađina (90+6) i Nikola Jendriš (90+6).

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Kranjec.

Strmec je protiv Rakovca opravdao ulogu favorita i zasluženo po šesti puta osvojio kup Nogometnog središta Vrbovec rezultatom 2:0. Ovo finale će ući u anale nogometnog kupa jer je odigrano pred rekordnim brojem gledatelja, po kvalitetnoj i uzbudljivoj igri, dva neiskorištena kaznena udarca, četiri isključenja u sudačkoj nadoknadi i po 12 žutih kartona. Isključenja i veliki broj opomena je jednim dijelom zasjenile finalnu utakmicu koja je bila na borbena, dinamična i dramatična do samog završetka.

Iako se Strmec i Rakovec dobro međusobno poznaju, početak finala se odvijao u međusobnom ispitivanju snaga i u opreznijoj igri. Strmec je nakon uvodnog dijela poveo u 10. minuti. Huzjak je izveo korner s desne strana, a Kranjec s 11 m glavom udario loptu i pogodio lijevu vratnicu koja se odbila u mrežu. U 23. minuti Kranjec je s ruba kaznenog prostora snažno tukao, ali je Jurić sigurno obranio udarac. Uzvratio je Čerkez u 27. minuti kada je iskosa s lijeve stane s 10-tak m šutirao, ali se Plantić nije dao iznenaditi. Grgoić je u 38. minuti izveo korner s desne strane, a Jendrišev udarac iz gužve je obranio Plantić.

U drugom poluvremenu Rakovec je krenuo agresivnije dok je Strmec discipliniranom i kombinatornom igrom čuvao rezultat. Dujmić je u 50. minuti probio s lijeve strane i sebično šutirao s 10-tak m, iako je imao neometanog Čerkeza na 8 m od domaćih vrata. Nova rakovečka prijetnja zbila se u 57. minuti jer je Čerkez izbacio dugom loptom Bartola koji bježi domaćoj obrani, ali je njegov udarac s 10-tak m završio pored lijeve vratnice. Strmec je povećao vodstvo u 62. minuti jer je izveo brzi kontranapad koji je efektnim i snažnim udarcem s 14 m završio Santos u desni gornji kut. Sjajan Grgoićev udarac u 67. minuti s 18 m Plantić je krajnjim naporom izbacio u korner. Pritisak Rakovca je urodio kaznenim udarcem u 82. minuti jer je Bartola srušio Plantić u svom kaznenom prostoru. Grgoić je pucao kazneni udarac koji je bravurozno obranio Plantić. U 83. minuti Grgoić je izravno iz kornera s lijeve strane pogodio prečku. Roberto Kuzmić je imao u 85. minuti veliku šansu, ali je njegov udarac s 10-tak m izvrsno obranio Jurić. Solo prodor Grgoića u 88. minuti po lijevoj strani završio je udarcem iznad prečke. Brzu akciju u 90. minuti izveo je Strmec u kojoj je Kranjec s 10-tak m pogodio prečku. U sudačkoj nadoknadi u 90+4 minuti u gostujućem kaznenom prostoru bio je srušen Kristijan Antolković pa je List dosudio kazneni udarac za Strmec. Bedeković je s bijele točke silovito pogodio prečku. U zadnjim trenucima utakmice u 90+6 minuti desila su se 4 isključenja i nepotrebne i nemile scene koje doduše nisu dugo trajale, ali su bacile sjenu na jedno prije svega dramatično i neizvjesno finale. Strmec je obranio prošlogodišnje osvajanje kupa jer su za nijansu bili rastrčaniji, borbeniji i na kraju precizniji od nogometaša Rakovca koji su odigrali dobru utakmicu, ali za nešto više je u njihovim redovima trebalo i više raspoloženih igrača.

Sudac Martin List je pored 4 isključenja dodijelio 12 opomena i to po 6 svakoj momčadi. Kod Strmca su požutjeli: Kristijan Antolković, Goran Jagić, Mihael Plenar, Nikola Novački, Roberto Kuzmić i Vinicius de Melo Teixeira Santos, a kod Rakovca: Ivan Dujmić, Valentino Bartol, Josip Blažic, Dominik Očić, Mihael Krvarić i Goran Jurić.

Medalje i pehare finalistima kao i statue službenim osobama predali su predsjednik NS Vrbovec Andonio Badrov, dopredsjednik NK Vrbovec Dražen Prelog i predsjednik sudaca Dejan Budić.  Juniorsko i veteransko su obilježile i vrbovečke mažoretkinje svojim plesnim nastupom i kreacijama.

Najbolji igrač utakmice Nikola Kranjec je na kraju čestitao suigračima na osvajanju kupa protiv kvalitetnog protivnika Rakovca. – Znali smo da su Rakovčani vrlo dobra momčad i nije nam bilo lako bez obzira što mi igramo jedan rang više. Mi smo bolje reagirali kod naših šansi i mislim da je naše rano vodstvo odredilo i kasnije našu pobjedu. Još jednom čestitam igračima obiju ekipa na pruženoj igri. Na žalost u sudačkoj nadoknadu su previše proradile emocije i igračke tenzije do kojih nije trebalo doći i zbog toga mi je izuzetno žao. Smatram da smo zasluženo pobijedili i da je pružena igra mogla zadovoljiti ovu brojnu publiku koja nas je došla gledati na Gradskom stadionu – poručio je Kranjec.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime