Strmec peti put osvojio kup NS Vrbovec

0
Komunalac add

FINALE KUPA SENIORA NOGOMETNOG SREDIŠTA VRBOVEC 

STRMEC – GAJ  2:0

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 500.

Sudac: Martin List (Dubrava) 7. Pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Gordana Katušić  (Gradec).

Delegat: Ivan Borovčak (Banovo).

STRIJELCI: 1:0 Antolković (45), 2:0 Bedeković (58 11m).

STRMEC: Plantić 7,5, Plenar 6,5, Trcak 6,5, Novački 7, Baček 6,5, (od 70. Kuzmić -), Bagavac 6,5, Šilinić 7, Antolković 7,5, Kranjec 6,5, Bedeković 7,5, Posavec 6,5.

Trener: Miroslav Vuksanić 7.

GAJ: Kosovec 6,5, S. Čerkez 6, (od 66. Mijatović 6), Grgoić 6, (od 53. Makek 6), Matej  Benko 6, Subić 6,5, Tomić 6,5, (od 66. Jaković 6), J. Gomerčić 6,5, M. Gomerčić 6,5, (od 87. Mario Benko -), Kuten 6, B. Čerkez 6, D. Benko 6.

Trener: Marijan Čokor 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Miroslav Plantić.

Pred oko 500 gledatelja Gaj je odigrao jednu kvalitetnu utakmicu, imao dvije velike prigode za vodstvo koje nije realizirao, što je Strmec kasnije kaznio i na kraju opravdao ulogu favorita te zasluženo osvojio ovogodišnji seniorski kup NS Vrbovec.

Gaj je kao prošlogodišnji pobjednik kupa NS Vrbovec, bez respekta ušao u utakmicu i puno bolje stajao na terenu protiv favorita Strmca. U 10. minuti velika šansa za Gaj jer je Bojan Čerkez sam izbio ispred Plantića, ali je nepotrebno zakomplicirao situaciju, iz koje je kao pobjednik izišao vratar. Gaj je stvorio drugu 100 % šansu u 34 minuti. Na ubačaj Dominika Benka s lijeve strane, loptu je snažno tukao Bojan Čerkez s 10-tak m, a čudesnom intervencijom Plantić obranio udarac. Kazna za promašaje Gaja stigla je u 45. minuti. Antolković je iz jedne naizgled neopasne situacije iskoristio smušenost dvojice obrambenih igrača Gaja, dokopao se lopte i potom preciznim udarcem s 10-tak m pogodio u lijevi donji kut.

U 58. minuti Matej Benko je u svom kaznenom prostoru srušio Antolkovića pa je sudac List opravdano dosudio najstrožu kaznu za Strmec. Udarac s bijele točke je sigurno realizirao kapetan Strmca, Željko Bedeković. Uzaludni su bili napadi Gaja jer je Strmec rutinski sačuvao svoje vodstvo i na kraju zasluženo pobijedio rezultatom 2:0. Igrači iz Bedenice nisu odigrali neku igru za sjećanje, ali zahvaljujući ponajprije vrataru Miroslavu Plantiću, Mariju Antolkoviću i kapetanu Željku Bedekoviću, Strmec je po peti puta osvojio kup NS Vrbovec.

Sve čestitke na izvrsnoj organizaciji ovogodišnjeg kup natjecanja NS Vrbovec i to predsjedniku Antoniju Badrovu i tajniku Marinku Kostihi. Članovi NS Vrbovec smo postali ne svojom voljom, koliko zakulisnim igrama prijašnjih nogometnih moćnika. Međutim, veseli me činjenica da novo rukovodstvo NS Vrbovec radi za probitak Središta i da imaju korektan i pošten odnos prema klubovima. Po prvi puta se osjetila nogometno zajedništvo jer se dogodio nogomet. Ne pamtim da je ikada tako veliki broj ljudi pohodio na finalne utakmice, oko 500-tinjak gledatelja, što je samo dokaz da predsjednik Badrov sa suradnicima vodi ispravnu nogometnu politiku. Samo tako nastavite i imate potporu Strmca za buduće nogometne projekte. I na kraju čestitke svim mojim igračima i treneru Vuksaniću na osvojenim kupu Isto tako upućujem čestitke i igračima, treneru i rukovodstvu Gaja na korektnom odnosu i kvalitetnoj igri – naglasio je predsjednik Strmca Dražen Bedeković nakon osvajanja kupa.

Predsjednik NS-a Vrbovec, Antonio Badrov istaknuo je kako su organizaciju finalnih utakmica podigli na višu razinu. – Posebno me raduje tako veliki broj gledatelja i navijača na tribinama Gradskog stadiona. Čestitam svim ekipama na igrama u finalima kupa te pobjednicima na osvojenim peharima. Nastojimo raznim projektima podići razinu i ugled NS Vrbovec, pa smo tako ove godine 1. puta organizirali kup limača u Bedenici. Ove godine po prvi puta u povijesti sufinanciramo školovanje za nogometnog trenera. U Vrbovcu se već par godina organizira sudački tečaj/seminar za nogometne suce u istočnom dijelu Zagrebačke županije. Na kraju zahvala svima koji su sudjelovali na u organizaciji finalnog dijela, a posebna zahvala povjerenici medicinskog osoblja, Mireli Gubijan – rekao je Badrov.

Završio je još jedan kup NS Vrbovec. Finalisti su dobili pehare i medalje, a službene osobe na utakmicama statue. Zahvalio bih se svima koji su pomogli pri organizaciji finalnog dana, a posebno bih se zahvalio mojim dragim suradnicima: predsjedniku NS Vrbovec Antoniju Badrov, dopredsjedniku NS Vrbovec Mati Jeliću, predsjedniku zbora delegata i povjereniku za natjecanje Andriji Koreniki, predsjedniku Zbora sudaca i Povjereniku za suđenje Dejanu Budiću i povjerenici medicinskog osoblja  Mireli Gubijan. Ponosan sam jer je finalni dan prošao besprijekorno što se tiče same organizacije. Na kraju zahvala Radio Vrbovcu, Prigorskom hr i 01 portalu na medijskim praćenju svih događaja u organizaciji NS Vrbovec u ovoj sezoni i nadam se nastavku suradnje u idućoj sezoni – rekao je tajnik NS-a Vrbovec Marinko Kostiha.

Sportski djelatnik i nogometni delegat, Tomislav Jurić čestitao je svim finalistima na prikazanoj igri kao i na organizaciji kupa NS Vrbovec. – U ovim teškim vremenima potrebno je nogometno zajedništvo i međusobno uvažavanje u NS Vrbovec. Vidljiv je pomak u radu novog čelništva NS Vrbovec, a s druge strane smo svjedoci da se ugasilo NS Dugo Selo, a već godinama ranije prestalo je s radom NS Sveti Ivan Zelina. Treba i dalje raditi na novim inicijativama jer znam kao član Nadzornog odbora 8 godina u prijašnjem razdoblju da je nužan odmak od prijašnje politike. Samo sloga i usklađeno djelovanje u interesu klubova dovodi i do jačanja i prepoznatljivosti i ugleda NS Vrbovec i Nogometnom savezu Zagrebačke županije – poručio je Jurić.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime